Alıntı:
yavuzsozmen Nickli Üyeden Alıntı
aynı görüşte değilim. tarikatın insana kazandırdıkları çoktur. Terkedenin kazancı olmaz. Uygulamaları yerine getirende kazancı görünce bırakmak istemez. Tabi bazı insanımızın tarikatlara antipatisi var. Hak tarikatın insana kazandırdıklarını ah bi bilseler.. velhasılkelam arkadaşın musallatı varsa temizlersiniz dilerse kendisi tarikata girmeyi tercih eder. Rad suresi 28.ayet çok sevdiğim bir ayettir. aynen doğrudur. kişinin kendi tercihi. Kafasına takan herşeyi yapar ona hiçbirşey zor gelmez. Gerekirse yaşam koşullarını ona göre şekillendirir. Biraz da nasip.
|
ben cok defa soyledim yine soyliyeyim ben hic bir tarikata mensup degilim,hic bir tarikatada karsi degilim,tarikat insana cok sey kazandirir sozu tartismali bir soz,ben tarikatta degilim diye cok sey mi kaybettim veya hic bir sey kazanamadim mi? senin prin bagli oldugun tarikatin şeyhi,benim pirim gavsul azam seyyid abdülkadir geylani hz. leri,senin seyhine rabita yaparsin,ben hz. peygamber sav rabita yaparim, yani bir sey kaybetmimişim