Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Buyuruyor ki:
“Kabir Azabı Haktır.”
[Buhârî]
“Kabir ya Cennet Bahçesi veyâ Cehennem Çukurudur.”
[Tirmizî]
“Kabir Azabının Çoğu, Üzerine İdrar Sıçratmaktan Olacaktır.”
[İ. Mâce, Nesâî, Hâkim, Dare Kutnî]
“İdrardan Sakının! Çünkü Kabirde İlk Hesap Bundan Olacaktır.”
[Taberânî]
“Allahû Teâlâ, Bâzı Kimseleri, İnsanların İhtiyaçlarını Gidermek İçin Yaratmıştır. İnsanlar, İhtiyaçları İçin Onlara Başvururlar. İşte Bunlar, Kabir Azabından Emindirler.”
[Taberânî]
“Şehid, Kabir Azabından Emindir.”
[İbni Mâce, Beyhekî, Îmâm-ı Ahmed]
“Dün Gece Rüyâmda Bir Kişiyi, Kabir Sıkarken Gördüm. Namazı Gelip Onu Kabir Azabından Kurtardı.”
[Hâkim]
“Cuma Gecesi “Fâtiha” ve 15 Kere “İzâ Zülzilet” Okuyarak İki Rekât Namaz Kılan Kabir Azabından Emin Olur.”
[Deylemî]
“Fisebilillâh (Allah Yolunda, İslâm Yolunda) Gözcü Olarak Vefât Eden Kabir Azabı Görmez.”
[İ. Ahmed]
“Allah’ım, Kabir Azabından Sana Sığınıyorum!”
[Müslim, Nesâî, Hâkim, Harâitî]
“Kabir Azabından Allah’a Sığınınız.”
[Müslim, İ. Ahmed, İbn-i Ebî Şeybe]
“Gizleyebilseydiniz, Kabir Azabını İşitmeniz İçin Allah’a Duâ Ederdim.”
[Müslim, İ. Ahmed, Nesâî]
“Allah’a Yemin Ederim ki, 99 Tinnîn Kıyamete Kadar, Kâfire Kabrinde Azap Eder.”
[Ebu Ya’lâ, İbni Hibbân, Tirmizî]
“Namaz Kılmayanın Kabri Ateşle Dolar. Gece-Gündüz Onu Yakar. Bir Tinnîn, Her Namaz Vaktinde Onu Sokar.”
[Kurret-ül-Uyun]
{Açıklama: Tinnîn İsimli Yılan, Dünyâ Yılanı Değildir. Kâfire ve Günahkâra Azap Etmesi İçin Allah’ın Yarattığı Bir Mahlûktur.}
Rasülullah Efendimiz, İki Kabir Yanında Durup, “Bunlardan Biri İdrar Sıçramasından Sakınmadığı İçin, Diğeri ise, Müslümanlar Arasında Söz Taşıdığı İçin, Kabir Azabı Çekiyorlar.” Buyurdu.
[İbni Mâce]
Eshâb-ı Kirâm’dan Ya’lâ bin Mürre Hazretleri, Bir Kabirde Azap Olduğunu İşitip, Rasülullah Efendimize Haber Verdi. Peygamber Efendimiz de, “Ben de İşittim. Söz Taşıdığı ve Üzerine İdrar Sıçrattığı İçin, Azap Yapılmaktadır.” Buyurdu.
[Beyhekî]
.
|