Alıntı:
Afatsum Nickli Üyeden Alıntı
Imkansiz dilek ne demek anlayamadim tehlikeli sanki
|
Merhaba kardesim, mesela,
Ben kendi tecrübemi sana anlatiyim.
Yanliz ben Yasin suresini okudum, bazi gece bir kere, bazi kere3 kere. Tam olarak kac gece okudum hatirlamiyorum bile gecmis zaman, ama icimden gelip yapmistim.
20 sene evvel, almanyada yasiyoruz, ben esim ve oglumuz. Ben almanya dogumlu oldugum icin cok kolay alman pasaportunu almistim, beyim ise türkiye dogumlu. O zamanlari ikimizde issizdik. Beyim benim ailemle gecinemedigi icin tanimadigimz uzak baska bir sehre tasinmiktik. Yuvamin yikilmamasi icin razi gelmistim o zaman. Kocam cok gecimsiz biri malesef. Tasinmadan öncede ickili arac kullanmaktan faalan gibi büyük cezalar yemisti ve siciline islemisti. Her yaptigi hata icin hep baskalarini sorunlu tutardi, daha bugün bile böyle, biraz düzeldi yasi nedeniyle. Herneyse, oda alman pasaportunu almak istiyodu illah, cünkü bütün haklara sahib olmak istiyodu oda. Alman Pasaportu alma sartlari: 1. En az o zamanlari 10 yil ikametgah 2. Temiz sicil 3. Yeterli Gelir yani is sahibi olmak, ailenede yeticek sekilde. Bunlar olmadan hayatta imkani yoktu o Pasaportu almaya. Bana hep baski kurmaya baslamisti, derdi hep senin ailenin yüzünden, onlara sinir olup icerdim derdi. Onlarin yüzünden alamicam pasaportu, bi red gelirse görücen sen derdi.
Geceleri esim zate dogru eve gelmezdi, bende Rabbime sigindim, yasin suresinle dua etmeye basladim, her gece yalvardi, nolur bana mucizeni göster diye. Bu ara tüm gerekli evraklari doldurup yabancilar polisine vermistik. Aslinda karar gelmesi en az bir iki ay sürüyor, bi baktim 5 gün sonra posta kutusunda. Kalbim yerinden cikicak gibi atiyor, red oldugundan emindim ve esimin bana aksam neler yapicagini düsünüyordum.
Bi actim gözlerime inanamadim, müracat kabul edilms. Sok oldum, mucizeyi gördüm aglamaya ve sükretmeye basladim rabbime. Af edersin s.....m pasaporta. Illah esim onu alabilsin degildi hacetim, beni onun zulmünden korumasiydi. Bir iki sene sonra tekrar ailemin yakinina tasindik. Yabancilar polisinde oranin baska bi isimiz olmustu, adamin gözüne esimin vatandasliga gectigi zaman takildi, iyice bi karistirdi ve dedi, olamaz böyle bisey, sana bu imkani kim sagladi, hangi memur, bu pasaport sahtemi, sen nasil alabildin bunu hic bi kanuni sarti yerine getirmeden dedi. Evraklarda en üst amirin imzasi vardi. Polis bunu arastiracagim dedi ama biseyde yapamadi.
Bu gibi seyler kardesim.
Anlatmak ve paylasmak istedim sizlerle.
Su anda bi hacetim var ne zikirler ne dualar ediyorum ama sonuc alamiyorum
Demek ya hayirli degil, yada zamani degil.
Ne yapsam nafile, en dogrusunu rabbim bilir