Alıntı:
Samican Nickli Üyeden Alıntı
Doğru düzgün bir şey bilmiyorum ki hocam sorayım. Ben sizin yazdıklarınızı okumadan önce ikisini aynı şey zannediyordum. Şu an zaten okuduğum her kaynakta (havass kitabı veya dua ezkar kitapları) bilgiler birbirine girmiş durumda. Ama aklımda birkaç bir şey var onları sorabilirim.
Kabir ehlinin halini bilmek , gelecek zamanda gerçekleşecek olayları bilmek , kalplerden geçeni bilmek , bir kişinin mazisinde ve müstakbelinde ne yaptığını , yapacağını bilmek (burada kastım şu evliyaullahtan bazılarının müridlerinin günahlarını söyleyip tövbeye davet etmesi gibi) bunlar kalp gözüyle mi alakalıdır? Keşif ile kalp gözü aynı şey midir? Kalp gözünde de 3. göz gibi aşamalar var mıdır? Bir de siz sürekli kalp gözü için tefekkür edin diyordunuz. Kalp gözünün açıldığının en belirgin alameti dualara çabuk icabet edilmesi midir açıldığı nasıl anlaşılır?
|
Kalp gözü ; Kabir ehli,kalptekileri duymak
gelecek zamanda gerçekleşecek olayları algılamak ; diğer hepsi gibi Allahın bildirmesiyle olur,çalışmayla çok zikirle olabilen bi durum değildir..Baştan sona lutüftur imtihanı ağırdır,kişinin maneviyatına göre görme bantı değişir
Kulun sırrı Allah ile arasında geçenlerdir.
Allahın sırrı yarattığı kuludur..Allah kulunun her halini açmaz herkese,Büyük evliya ve alimlere bile dilediği kadarını açar..
He oldu ki Allah bi kulunun günahını bi diğer kuluna ona uyarsın diye bildiriyor ve bu bildirdiği kul evliya alim velilerden değil diyelim nasıl olur ? 3.gözü açıktır karşısındaki insanı girilen günaha göre hayvan suretinde görür..burdan uyarıyı yapar eğer Allah nasip etmişse,sen hayvan olmuşun demez tövbeyi hatırlatır ama hangi günah olduğunuda söylememek günahın bile var dememek pek mühimdir..
gözünün gördüğünün derecesi var bak duvarın arkasını görmüyorsun,yan binayı duymuyorsun..demekki herşeyin derecesi vardır kalp gözününde
kalp gözü açılınca ne olur inan bilmiyorum,Allah kalplerimize de oruç tutturabilmemizi abdest aldırabilmemizide nasip eylesin inşaAllah..