Alıntı:
Miraj Nickli Üyeden Alıntı
Bizde ailede yani, namaz demeyiz Salad(hatta Səlat) deriz yani Kurani kerimdeki gibi, oruç demeyiz savm deriz. Çoğu adam bilmez hatta hocalar bile bilmeyenini gördüm ben bunları. Kuranda Namaz hangi ayetde geçer diye sorduğumda savm geçen yeri gösteriyorlar en iyi ihtimalde. Cahillik kötü birşey.
Bide Salat(yani oruç) biz çok hafifletdik. Yani Salat demek sadece yemekten imtina değildir, Konuşmaktanda imtina etmek demektir. Meryem annemiz İsa peyganbere gebe iken beni taşa tutarlar bu çocuk kimden diğe ,ben ne diyeceğim onlara diye sorar meleğe oda ona elinle Savm sakladığını anlat ozaman konuşamayacağnı anlar seni brakırlar der. Aslında bunlar uzunca konuşulacak konular.
|
cok bidat girdi dinin bir cok yerine,kurani kerimin kendi makami vardir okunmasi icin ama bizde bu ahmaklar sanat müzigi makami ile okuyorlar,yok hicaz,yok rast,yok nihavent yok bilmem ne aslinda günaha giriyorlar kurani müzik makamiyla teganni ile okuduklari icin,ezan ayni şekilde muzik makami ile teganni ile okunuyor ben ezan dinlerken çoğu zaman bozlak yada uzun hava dinliyorum zannediyorum,müezzinlerin ve imamlarin cogu müzik hocalarindan şan dersi
aliyor,boyle yapinca bu iş bidattan daha öteye gidiyor bazen oyle düşünüyorum