Rabıtanın ne olduğunu biliyoz mu ki sınırlarını bilelim ?
Sözlükte “bağlamak” mânasındaki rabt kökünden türeyen ve “iki şeyi birbirine bağlayan ip; alâka, bağ, münasebet” anlamlarına gelen râbıta kelimesi tasavvufta sâlikin kâmil bir mürşide gönlünü bağlaması, onun sûret ve sîretini (hem yüzünü hem ahlâk ve davranışlarını) düşünmesini ifade eder. Tasavvuf tarihinde önceleri şeyhi sevmek, kalbini ona bağlamak, bu sayede ondan feyiz almak ve davranışlarını taklit etmek gibi uygulamalar bulunurken zamanla bunlar şeyhin sûretini düşünme şeklini almıştı
Rabıta yapılan kişinin huzurunda olduğunu bilmek,o kişiyle bağlanmaktır..Salavat okuduğu zaman sevap için okuyan aslında bilse salavatta bi rabıtadır doğru bilinçte selatu selam edilirse..
Peki nasıl oluyor rabıta ? Rabıta yapılacak kişinin hatta bütün yaratılmışların en mühim maddi manevi bölgesi neresi ? Kalphanesi,gönülhanesi..
çoğu yerlerde derler ki ; Şeyhinin 3.gözünden senin 3.gözüne bir akış var,evet doğrudur ama şeyhinin 3.gözünede kalbinden geldiğini..senin 3.gözüne gelenide kalbine indiğini bilmek en azından niyet etmektir rabıta..
Allah mümin kulunun gönülhanesinde olur,3.gözünde değil..Enerji akışı 3.gözden daha yüksek diye 3.göz tercih edilir ama asıl hedef kalpten kalbe bi mayalanmaktır..
Kişi eğer maneviyatta ilerlemek istiyorsa rabıta yapmalı,Cebrail a.s Peygamber Efendimize alnını alnıma koy bak bakalım ne göreceksin dediği bi hadise de anlatılır tabi
Rabıtanın sınırı nedir ? Çookça olmalı çoookça..
Bizdeki enaniyet ile ama kimseye ihtiyacımız yokki bizim ? Allah bize yeter deriz 15 dakika sonra ehli dünya
Süt bile mayalanırken olmuş yoğurt arıyor kendine..
Rabıtayı çokça yapın,bişey görmeye çalışmayın bağın kurulduğunu bilin yeter..
3.gözden sizin 3.gözünüze akıyor kısık gözlerle bakın ve kapatın gözleri akışın devam ettiğini fark edin
Rabıtanın sınırı fenafiş şeyh'dir
Şeyhinde fani olana , fena olana kadar devam etmektir sınırı..