İmam (a.s.) yaz diye buyurdu:
“Bismillâhirrahmânirrahıym”
Receb ayının her gününde akşam, sabah, gece ve gündüz kıldığın namazların ardından şu duâyı oku:
“Yâ men ercûhü li-külli hayr; ve âmenü sehatahû ‘ınde külli şerr. Yâ men yu’tî’l-kesîra bi’l-galîl. Yâ men yu’tî men se’eleh. Yâ men yu’tî men lem yes’elhü ve men lem ya’rifhü tehannünen minhü ve rahmeten a’tınî bi-mes’eletî iyyâke cemiy’a hayr’id-dünyâ ve cemiy’a hayr’il-âhırah, vasrif annî bi-mes’eletî iyyâke cemiy’a şerr’id-dünyâ ve şerr’il-âhıra. Fe-innehû ğayru mengûsın mâ a’tayte ve zidnî min fadlike yâ Kerîm.”
Râvî şöyle devam ediyor; sonra İmam (a.s) sol eliyle sakalını tuttuğu halde sağ işâret parmağını hareket ettirerek bu duâyı okudu ve ardından şu cümleleri ekledi:
“Yâ Ze’l-Celâli ve’l-İkrâm. Yâ ze’n-na’mâi ve’l-cûd. Yâ Ze’l-Menni ve’t-Tavl. Harrim şeybetî ale’n-nâr.”
Anlamı:
Rahmân ve Rahıym olan Allâh’ın adıyla.
Ey her hayrını ümid ettiğim ve her kötülükte gazâbından güvencede olmayı umduğum (Rabbim)! Ey aza karşılık çok veren; ey rahmet ve şefkatinden dolayı isteyene de, istemeyene de veren. Sana yalvarıyorum, dünya ve âhiret hayrının hepsinden bana da nasîb buyur. Bütün dünya ve âhiret şerrini benden uzaklaştır. Kendi fazl-u kereminden bana verdiğini artır ey Kerîm (Allah)!
Ey Celâl ve Kerem Sâhibi, ey -sonsuz- nimetler ve cömertlik sâhibi, ey bağış ve ihsân sâhibi, şu beyaz sakalımı -cehennem- ateşine haram (yasak) kıl.
|