Alıntı:
Yusuff Nickli Üyeden Alıntı
Daha gençliğimin baharındayım
16 yaşındayım. 16 yaşında birine ne tavsiyeler verirsiniz ve nasihat edersiniz ?
|
Yaşın çok genç ve şimdi bir şeyleri hayatına sokarsan emin ol devamı gelir burda şundan bahsediyorum (çevre, ibadetler, kuralların, geçilmemesi gereken çizgiler) iyi arkadaşlar edinirsen onlar hatırlanır ve bir şekilde hayatında kalır(iz) kötü arkadaşlar edinirsen buda aynı şekilde hatırlanır ve hayatında kalır(iz) o yüzden arkadaşını iyi seç kiminle oturup kalktığına dikkat et üzüm üzüme baka baka derler
Ayrıca imanına iman katarsan bu genç yaşta devamıda gelir ve büyük donanıma sahip olursun bu sitede yazılanları okuyup bir şeyleri öğrenirsen ve ders çıkarırsan bu genç yaşında hayatında karşılaşabileceğin her türlü problemle nasıl baş edeceğini öğrenirsin ama başka yolları seçersen tabiri caizse kötü yollar bundada aynı şekilde devamı gelir kaybolup gidersin çünkü alışkanlık edinip bir şeylerle yaşamaya başlıycaksın önemli olan bunu fark edip ipin ucunu kaçırmamak
Kuralların olsun prensip edin ve bir gün bile kendine tolere etme
ve düzenli uyku uyu
Senin yaşında gece uyuyamama gibi bir şey yaşadım ders yada ne biliyim sosyal medya sabahlara kadar konuşmalar sohbet muhabbet sonra gündüz uykuları gece oturmaları ve düzensizlik çoğu zaman bu alışkanlığımdan kendimi kurtaramıyorum çünkü benimle kaldı bu arada bende 25 yaşındayım