Alıntı:
Han349 Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar merhaba konu başlığını bu şekilde açtığım için üzgünüm fakat söylemek istediğim ve sormak istediğim şey aslında bir çok kardeşimizin de merak ettiği fakat asla net bir sonuca ulaşamadığımız bir konu
Şimdi normalde havas konularındaki bir çok kitabı araştırdım her sıkıntıya her isteğe yönelik okumalar zikrler namazlar var fakat bir bilgili abimiz şöyle bir şey söylemişti o verilen terkipler vs uygulamalar asla tam değil ve eksik bunları herkes bilse sıkıntı olur çünkü kişinin isteyeceği şeyi iyiye mi yoksa kötüye mi kullanacağı bilinmez tabii ki bu söyleneni haklı buluyorum fakat bir ricam olacak
Gerçekten buradaki abilerimiz hocalarımız hanım ablalarımız olsun bildikleri çalışan herhangi bir terkip var mıdır merak ediyorum mesela büyük aile yakınlarından duydukları bizzat denedikleri ve bizzat olduğuna şahit oldukları uygulamalar (terkip dua zikr) var mıdır ?
Şunuda söyliyim arkadaşlar ben bunları burada yazın açık edin demiyorum sadece var mı varsa eğer neye uygulandı ne amaçla uygulandı (istek hacet hastalık başarı vs)
|
Her uygulama her tertip çalışır. Hepsi işin özünü verir sen onu bireysellestirirsin. Kendine uygun hali ile yazardin cizersin.
Doktor ilac verirken sorar neyin var 3tane ilactan sana en uygun hangisiyse midene zarar vermeden ya da tansiyonun yukselmeden hangisi uygunsa onu yazar.
Isi bilen kisi zaten nereye ne yazilacak bilir.
Okunacak sayilar kisiden kisiye bile degisiyor.
Uygulamalar doğru özü dogrudur. Bunu kisiye uygun hale getirmek konunun temeli. Kimine 5 ayet yazilir kimine 7 ayet yazılır bilen yazar uygular.
Dualar zikirler de Allah a yapilir zaten. Yani bunu yaptim olmadi diyorsak demek ki Allah rizasi icin yapma noktasinda eksik kalmışızdır. Ibadet zikir tesbih Allah rizasi icin yapilir. Karşılık beklentisi ile yapılıyorsa kendimizi bir daha yoklamak lazım.
Duaya Allah bu dunyada cevap verebilir ahirette de cevap verebilir. Dua ettik olmadi derken hayirlisini istemeli ve olmuyorsa ahiret inancimiz gereği Allah in ecrini ahirete biraktigina inanarak teslimiyet icerisinde olmaliyiz.
Bütün dualar yerine sahibine Allah a ulaşır.
Imkansız diye gecse bile icimizden yine de istemeliyiz. Herseye gücü yeten Allahu Teala icin imkansiz diye birsey yok. O herseyi oldurur. Her sey Onun kudretindedir.