Alıntı:
BirKimsee Nickli Üyeden Alıntı
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Yedi yaşına geldi mi çocuğa namazı emredin, on yaşına geldi mi kılmadığı takdirde dövün." (Tirmizi'nin rivayetinde "Çocuğa namazı yedi yaşında öğretin, kılmadığı takdirde on yaşında dövün" şeklindedir.)
Ebu Davud, Salat 26, (494); Tirmizi, Salat 299, (407).
Bu Hadiste Gerçek Manada Çocuğu Dövmekten Mi Bahsediyor Yoksa Meal Hatası Olabilir mi?
İslam Hoşgörü Dinidir Bunu Herkes Bilir Ama Bu Hadis Aklımı Kurcaladı Bir Bildiğiniz Varsa Paylaşınız Lütfen...
|
niye aklini kurcaladi?islam hosgoru dini derken ne anliyorsun, cocuk namaz kilmiyorsa dovmek var dövmek diyince agzini burnunu kirmak degil hafif omuzlarina vurmak,namaz kilmayip cehennemde yanacagina biraz dayak yiyip atesten kurtulmasi daha iyi olur...islamim de istedigin gibi yasa,kural bilme,şart bilme,emir bilme,sonra islam hoş goru dini diyecegiz,yok oyle yağma,islam gerektiginde pamuk gibi yumuşak gerektiginde celik gibi sert kurallar silsilesidir,islamda zorlama vardir,islamim diyen kurallarina uymak zorundadir,kişi dinin kurallarina uymuyorsa zorlayarak ceza vererek dinin emirlerine uymaya zorlanir,dinde zorlama yoktur lafi zorlayarak islama girmeye zorlanamaz anlamindadir namaz kilmayana hapis cezasi ve dayak cezasi vardir,icki icene had cezasi vardir,zina yapana recm cezasi vardir,yok oyle tövbe ettim kurtuldum once cezasini cekecek sonra tovbe edecek,simdiki zamanda islamin cezalari anlatilmayip sadece tovbe kismi anlatiliyor,şeriat devletinde her suçun cezasi vardir,yani islam olan biri dinin kurallarina uymak zorundadir oyle istersem uyarim istemezsem uymam,istersem ibadetleri yaparim istemezsem yapmam Allahla benim aramda yoktur...