Alıntı:
Samyeliebrar Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar, nişanlım ile birbirimizi yaklaşık 7 yıldır tanıyoruz. Nişanımız 5 ay önce oldu. Sevgilik süreci değil fakat aile dostu olduğumuz için az çok ailesini kendisini tanırım bilirim. Annesi nişandan önce bana karşı gayet samimi ve iyi niyetli idi. Kendileri beni çok istediler, sürekli de söylerdi inşallah gelinim sen olursun diye. Fakat nişandan sonra tavırları değişti. Nişanlımı da etkilemeye başladı. Ara sıra yalan söylüyor, yalanı ortaya çıkınca hasta numarası yapıyor. Nişanlım her şeyi kendi başına yapmaya çalışıyor. Maddi olarak tek kuruş destekleri yok üstüne birde var mı yok mu demeden nişanlımdan istiyor. Diğer oğlunun sevgilisi var daha ergen yaşta çocuklar o kızla beni karşılaştırıyor. Beni kıskandırmaya çalışıyor çocuk gibi. Kısacası oğlunu kıskanmaya başladı ve aşırı belli ediyor artık. Kadın önceden hiç böyle değildi. Herkes çok severdi onu ama bu tavırlarını mahalledeki herkes de fark etmeye başladı. Fark eden herkes çok şaşkın. Sadece ben değil kimse ondan böyle şeyler beklemiyordu. Ben belli etmemeye alttan almaya çalışıyorum. Çünkü ben bunlara takılsam olan arada kalan nişanlıma oluyor. Oda son zamanlarda etkilendi bu durumdan ve bana karşı soğuk. Annesi yanında sürekli söylendiği için önceden sorun etmediği şeylere takılıyor. Kızıyor küsüyor sonra da pişman oluyor. Ben yaşlıdır büyüktür diye sürekli alttan alıyorum ama onun yüzünden kavgalarımız kırıcı boyutlara geldi. Nişanlımile aramızdaki soğukluğun geçmesi ve kayınvalidemin uzak durması için okuyabileceğim bir dua var mı? Ya da ben bu süreci nasıl yönetebilirim? Kadın kendisi komik duruma düşüyor ama oğlu işte ne yapsın, daha çok üzülüp ben yapmışım gibi bana sitem ediyor.
|
Kardeşim ALLAH c.c yardımcımız olsun öncelikle bu zamanda herşey zor heleki evlenmek yazılarını okudum anlayışlı birisin sende ıyi bilirsin ki meseleyi tek taraftan dinleyerek kesin sonuca ulaşmak zor ancak senin durumunda beterleride var misal en yakınımdan olan bi abim vardı 8 sınıf terk edip babasının yanında ise girip çalıştı 7 ila 8 sene çalıştı bi kız buldu evlenmek istedi nasip o ya babasını işleri son 2 yıl ters gidiyor ve oğluna git başka ışte çalış gördüğün gibi paramı yok diyor elini taşın altına koymuyor anlayacağın üstüne üstelik önca yıl babasını yanında çalışan abimiz maaş almıyor sadece karın tokluğuna çalışıyor sonra evleneceği kızın abisinden borç para alıp düğününü öyle yapıyor ben yakinen şahit oldum olaya dışardan bakılınca ne zalim bi baba derler ama adam iflasın eşiğinde çevresindeki insanlara belli etmemeye çalışıyor bilirsin ki biri yere dustumu dost düşman düşene tekmeyi vurur insanoğlu sonuçta ...
Anlayacağın babanın eli mahkum oğlanda mecbur borca girdi sonuç çalışıyor borçlarını ödüyor senin meselen ise herşey göründüğü gibi değildir kişi kusuru ilk ince kendinde aramalı belkide senin bazı hallerin kaynana ters gelmiştir yakistiramamistir evli olmadığınız içinde yüzüne karşı söyleyemiyor olabilir sabret hemen vazgeçme insanlar %90 anlaşmazlık sebebi düzgün iletişime geçemediği içindir dua ediyor duanızı bekliyoruz İNŞAALLAH aranız düzelir ...