Boşluk Meditasyonu “zihni sakinleştirmek” veya “Farkındalık Meditasyonu” olarak da bilinir. Boşluk meditasyonunun faydaları arasında istenmeyen düşünce ve etkileri istenilen anda kapatabilme, (sıradan insanların halinde olduğu gibi) düşüncelerin tarafından kontrol edilmek yerine düşüncelerini kontrol edebilme ve de iç huzur hissi edinme vardır. Güç meditasyonlarını uygulayan herkes için Boşluk Meditasyonu çok önemlidir ve gelişmiş büyü pratiklerinde başarılı olmak için önemlidir. Güç meditasyonları düşüncelerimizin gücünü de arttırır ve bu yüzden düşüncelerimizi kontrol edebilmek, isteğe göre açıp kapatabilmek veya odaklayabilmek çok önemlidir. Aynı zamanda güç meditasyonları düşüncelerimizi güçlendirdiği için duyarlılığı ve farkındalığı yüksek olan insanlar bu düşünceleri telepatik olarak daha kolay hissedebilirler. Boşluk Meditasyonu zihni eğittiği için başka insanlar düşüncelerimizi bilemezler. Şimdi, ön bilgiden sonra Boşluk Meditasyonunun nasıl yapıldığına geçelim:
Boşluk meditasyonu için birden fazla teknik vardır, ama en nihayetinde hepsi kafamızdan düşünce geçmemesini sağlamak üzerinedir. Amaç düşüncelerimizi kapatıp şimdiye ve buraya odaklanmaktır.
Belli nefes egzersizleri bunu kolaylaştırabilir, ve hafif bir trans haline girmenize de yardımcı olur. Örneğin düşünmeyi bırakırken altı saniye kadar nefes alıp, altı saniye kadar nefesimizi tutup yine altı saniye kadar bir sürede verebiliriz. Ama bu saniyeleri zihnimizden saymak yerine tahmini bir süre devam etmek gerekir, çünkü aklımızdan herhangi bir düşünce veya ses geçmemesini sağlamak Boşluk Meditasyonunun amacıdır. Yani düşünmemek. Zihnimizin tamamen bomboş olması. Bu meditasyonu gözler açıkken bir objeye odaklanıp da yapabilirsiniz, gözlerinizi kapatıp içine odaklanıp rahatlaya da bilirsiniz. Gözler kapalıyken Boşluk Meditasyonu yapmak, transa girmenin yollarından da biridir.
Eklememiz gereken başka bir nokta da, diğer meditasyonlar gibi bu meditasyonu dakikalar boyunca yapıyor olacaksınız. Ancak kimse sizden, bu dakikalar boyunca aklınızdan tek bir düşünce bile geçmemesini sağlamanızı beklemiyor, en azından ilk başta. Ustalığın bile işaretlerinden biri, aralıksız dakikalarca zihni boş tutabilmektir. Çoğu insan için ilk başlarda zihni sadece birkaç saniye susturabilmek normaldir. Bu, pratikle ve sebat ettikçe artacaktır. Zaten zihni odaklanma ve sakinleşme yönünde eğiten şey, zihin her dağıldığında bu şekilde odağı geri toplama hareketidir. Kısaca bu egzersiz sırasında zihniniz dağılırsa hiç endişe etmeyin; bu son derece normal. Deyimi yerindeyse siz bir dağsınız, aklınızdan geçen düşünceler de etrafınızdan geçip giden bulutlar. Bu bulutlara aldırış etmeyin, birkaç saniye bunlara dikkatiniz takılsa bile geri odaklanıp rahatlayın. Bir nevi, gökyüzünde şimşek çakması gördüğünüzde, ardından gelen gök gürültüsünü beklerken zihninizin sessizliğini düşünün.