Alıntı:
hayirlisi2021 Nickli Üyeden Alıntı
Yardımseverliğin allah razı olsun ;
Sorunlarımız ilk günden bu yana 5 senedir hergün kavga saygı sıfır kendi kafasına göre herseyi yapmak isteyen mutlu olmayı beceremeyen çünkü ne şstediğini bilmeyen yaş 35 ama halen çocuk olan kendi güzelliğini herşeyin üstünde görüp önceliği kendi bakımı olduğu için bende bu hayatta kimsesi olmayan ve herşeyini evladına adamış biri olarak eşimden kızımın annesinden evimize ve yuvamıza sahip çıkmasını istiyorum inşallah size iyi aktarabilmişimdir
|
Allah yardımcınız olsun ama bu dediklerinize anca dua eder ve sabredersiniz. Çünkü geçecek şeyler değil, onun karakteri.
İnsanlar ilk günden sonra dan sevgi gelişir diyerek evleniyor ama malesef 20-30 sene öncesinde yaşamıyoruz günümüz çağında gelişmiyor sevgi, insanlar saygı da duymuyor. İyi huylu birine denk geldiyseniz hayat cennet bahçelerinden bir bahçe, kötü huylu birine denk geldiyseniz hayat cehennem çukurlarından bir çukur oluyor.
Bu eşler arasında denenmiş ve kolay bir tertip
Fe in tevellev fe kul hasbîyallâhu, lâ ilâhe illâ hûve, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm.
Allahümme yâ rabbi ente hasbi alâ (hanımın adı binti annesinin adı) a’tıf kalbehü aleyye ve zellilhü li
Tevbe 129 baştaki:
Eğer yüz çevirirlerse de ki: "Allah bana yeter. O'ndan başka ilah yoktur. Ben O'na tevekkül ettim. O, Büyük Arş'ın Rabb'idir."
Duanında anlamı
Ey Allah Ey Rabbim! Falan kadının oğlu falancaya karşı Sen bana yetersin, Sen onun kalbini bana karşı yumuşat zelil kıl
Perşembeyi cumaya bağlayan gece 30 kere okursun.
Kaynak:
(Abdülhadi Muhammed Harsa, el Edviyetül ilâhiyye vel ediyetün nebeviyye li cemil emrâzin nefsiyye vel cesediyye 189-191)