Filipinde çokca musallat vakkası olur (ülkenin %90'ı katolik hristiyan), hatta doğuşdan görüşü açık olanlar var cinnileri görüyorlar. Bunun için genelde görevli papazlar vardır, güçsüzlerle başa çıkabliyorlar. Özellikle yeni yapılan evlere kutsama töreni yapılır bu sebepden, çünkü yeni yapılan evlere bildiğin çöker doluşurlar. Ama onlar cinnilere hayalet, şeytan veya demon diyorlar genelde
Papazlardan büyü ile uğraşanları çoktur, o yüzden anlaşma da yapabiliyorlar.
Yani sadece müslimanlara musallat oluyorlar gibi bir durum yok, ama gayri müslimler bizim kadar rahatsız olmuyor, sadece daha dinine çok bağlı olanlar var, onlar daha hassas oluyorlar.
Arada bir konuştuğum, filipindeki arkadaşın yeni yaptırdıkları evinde benzer bir musallat vakkası olmuştu. Müsliman olmadıkları için ben dedim sana okuyabileceğin birşey veremiyorum. Sonradan bir papaz bulmuşlar (Davao) da, papaz ayin yapmış. Bildiğim incilden bazı bölümler okudu, evin etrafında bazı kağıtlar astı şekiller çizdi dedi. Sonradan papaz kitlenip balgam kusmuş, bu evdeki çok güçlü demiş. Sonrada arapça ya benzettiğim birşeyler okudu evden kaçtı dedi, okurken papaz sesini kaydetmiş. Dinledim, çok kötü bir aksanla ayatel kursi okuyup kaçmış evden
Neyse sonra başka bir papaz buldular merkez kiliseden o halletmiş, onların ailede görebilen bir kız vardı oda gitti diye söylemiş zaten.
Sadece kıssa olsun diye anlattım, bu mevzular sadece müslimanlık dünyasında olmuyor. Hristiyanlarda hatta exorcism(cin çıkarma) olayı daha çok, kiliselerde görevliler var bu konuda.
Bizde gidip bir camiden cami imamıyla bu işi çözemiyorsunuz. Onlardaysa merkez kiliselerde bu işleri çözebilenleri var.