[QUOTE=Samyeliebrar;461228]Merhaba arkadaşlar, nişanlım ile birbirimizi yaklaşık 7 yıldır tanıyoruz. Nişanımız 5 ay önce oldu. Sevgilik süreci değil fakat aile dostu olduğumuz için az çok ailesini kendisini tanırım bilirim. Annesi nişandan önce bana karşı gayet samimi ve iyi niyetli idi. Kendileri beni çok istediler, sürekli de söylerdi inşallah gelinim sen olursun diye. Fakat nişandan sonra tavırları değişti. Nişanlımı da etkilemeye başladı. Ara sıra yalan söylüyor, yalanı ortaya çıkınca hasta numarası yapıyor. Nişanlım her şeyi kendi başına yapmaya çalışıyor. Maddi olarak tek kuruş destekleri yok üstüne birde var mı yok mu demeden nişanlımdan istiyor. Diğer oğlunun sevgilisi var daha ergen yaşta çocuklar o kızla beni karşılaştırıyor. Beni kıskandırmaya çalışıyor çocuk gibi. Kısacası oğlunu kıskanmaya başladı ve aşırı belli ediyor artık. Kadın önceden hiç böyle değildi. Herkes çok severdi
Alıntı:
Samyeliebrar Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar, nişanlım ile birbirimizi yaklaşık 7 yıldır tanıyoruz. Nişanımız 5 ay önce oldu. Sevgilik süreci değil fakat aile dostu olduğumuz için az çok ailesini kendisini tanırım bilirim. Annesi nişandan önce bana karşı gayet samimi ve iyi niyetli idi. Kendileri beni çok istediler, sürekli de söylerdi inşallah gelinim sen olursun diye. Fakat nişandan sonra tavırları değişti. Nişanlımı da etkilemeye başladı. Ara sıra yalan söylüyor, yalanı ortaya çıkınca hasta numarası yapıyor. Nişanlım her şeyi kendi başına yapmaya çalışıyor. Maddi olarak tek kuruş destekleri yok üstüne birde var mı yok mu demeden nişanlımdan istiyor. Diğer oğlunun sevgilisi var daha ergen yaşta çocuklar o kızla beni karşılaştırıyor. Beni kıskandırmaya çalışıyor çocuk gibi. Kısacası oğlunu kıskanmaya başladı ve aşırı belli ediyor artık. Kadın önceden hiç böyle değildi. Herkes çok severdi onu ama bu tavırlarını mahalledeki herkes de fark etmeye başladı. Fark eden herkes çok şaşkın. Sadece ben değil kimse ondan böyle şeyler beklemiyordu. Ben belli etmemeye alttan almaya çalışıyorum. Çünkü ben bunlara takılsam olan arada kalan nişanlıma oluyor. Oda son zamanlarda etkilendi bu durumdan ve bana karşı soğuk. Annesi yanında sürekli söylendiği için önceden sorun etmediği şeylere takılıyor. Kızıyor küsüyor sonra da pişman oluyor. Ben yaşlıdır büyüktür diye sürekli alttan alıyorum ama onun yüzünden kavgalarımız kırıcı boyutlara geldi. Nişanlımile aramızdaki soğukluğun geçmesi ve kayınvalidemin uzak durması için okuyabileceğim bir dua var mı? Ya da ben bu süreci nasıl yönetebilirim? Kadın kendisi komik duruma düşüyor ama oğlu işte ne yapsın, daha çok üzülüp ben yapmışım gibi bana sitem ediyor.
|
Kusura kalmayın ama siz dua istemiyorsunuz büyü istiyorsunuz.
Allah korusun asla bu yola girmeyin hatta kaçın bu konulardan, hem bu dünyanız hem öbür dünyanızı kabedersiniz Allah korusun. Sabırla ve güzellikle çözmeye çalışın.