Alıntı:
Pen2x Nickli Üyeden Alıntı
Ben ismail ağaya yakınım babamdan dolayı küçüklükten beri, halidi bir çok tarikatlara da muhabbetim var, derslerini biliyorum, adabıda bilirim ama doğrudan bir şeyh'e bağlı değilim.
Bugün başka bir konuda daha geçti çokça nakşi şeyhin kitaplarını okudum, dersleri biliyorum. Hepsini birbirine yakınken menzilinkiler biraz farklı. Yani sizde hiç kapanma, uslat veya halvet artık ne dersen olmaması ihtimali yok çünkü derslerin bazılarında bu durum gerekir.
En doğrusu bu durumu şeyhine sorman.
Benimde meslek yakın sayılır (Bilgi Güvenliği) en kolay bizde oluyor bu durum çünkü bedensel bir iş yapmıyoruz. Nasıl olacak ben yemek yemezsem aklım çalışmaz deme, bu senin kendini şartlamanla alakalı bir durum.
İntermittent fasting le başlarsın yiyeceklerini 8 saat içinde yer 16 saat aç kalma ama bu 16 saat içinde su içebiliyorsun 2-3 lt hergün içmen önemli. Bu süreyi 6 ayda 24 saate bir yemek yeme şeklinde azaltırsın öğününü 2-3lt su en önemlisidir.
Sonra gündüzleri oruç tutarsın su içemiyede düzene kooyarsın. Sonrada riyazetli oruç tutar dahada azaltırsın. Yararlarını saymıyorum bile internetten okursun.
Bu sırayla yaparsan 1 sene sonra oruç tutmak istediğinde oruç sana zorluk vermez, riyazet etmek istediğinde riyazet sana zorluk vermez, açlık sınavından da nefsin geçer. Artık yemek varsa yersin yoksa yemezsin bir hal alıyorsun.
Dediğim adımlarla denemeni öneririm, en önemlisi su, su vücudun tek ihtiyacı 2-3lt hergün içtiğinden emin ol yemek azaltınca yemekten su almadığın için normalde içtiğin kadar su sana yetmez. 1-2 sene sonra artık istiyorsan 1lt de su içsen bir kaç gün dayanırsın ama ilk başlarda özellikle suya çok dikkat etmen lazım yoksa baş ağrısı yapar, çalışamazsın
|
Şeyhime soracağım. Allah razı olsun. önceden istanbulda çalışıyordum orda çalışmayı bıraktım istanbul yoğunluğunda bu mümkün değil daha sonra menzilde hizmete başladım orayıda bıraktım iş yoğunluğundan. İstiyorum ki full zikir ibadet tefekkürle uğraşayım böyle bir şeyi kabul ederler mi mizacıma göre uygun olsa da nasibimi böylemi aramalıyım asıl sorum buydu