Alıntı:
Pen2x Nickli Üyeden Alıntı
Kaçıncı derstesin bilmiyorum 9. dersi geçince 1. sülük yaparsın. Bu sülük yaparken 10gün en az bir halvet ve riyazet olur. 70bin tevhid çekersin, bazıları için 30 güne kadar önerilir. 36 ders var, bunun sonuna varıp hala birşey olamamış dediğin, bence zordur hangi virdin sonuna varmış. Derslerden sonra seyrler başlıyor.
Seyr-i fillah'ı tamamlamadan da fena makamına ulaşamazsın.
Oruç tutmak güzeldir 3 aylarda geldi sen gene riyazet et, oruç tut. Kimsenin sana yapma diyeceğini sanmam. Bedenen zorlukda alışkanlıkla alakalıdır gene nefsdir, sen bedenini öyle alıştırmazsan beden daha az yemeye başlamaz.
Şimdi örnek olarak yazıcam riya gibi olmasın ama, bende çok yemek yerdim önce yemeğimi 1 öğüne indirdim 2 senedir sadece akşam yemeği yerim. Sonra 3 hurmaya sonra 3 ay 3 hurma yedim sonra normale döndüm 1 öğün yemeğe. Yani 3 hurma ile 3 tabak yemek arasında vücudun diriliği arasında hiç fark hissetmedim, sadece ilk bir hafta zorluyor sonra vücud alışıyor ona göre kendini düzenliyor. Ve bundan kendinde birçok güzel hallerin zuhur ettiğini görüyorsun.
mahmut hoca efendi k.s bir çorba içer bir dilimde ekmek yer her gün tek öğünü budur. Zaten buda sana bir örnek olmalı, Allahın veli kulları da riyazet'e dikkat ederler
Anladığım kadarıyla sana bir görev verilmiş zaten. Bu görevde insanlarla ilgiliyse genelde derslerde aksıyor ilerliyemiyorsun. Tabi bu görev birazda istek esaslı, şeyhine bu durumu anlatıp ben derslerimde ilerlemek, daha kapanıp nefsimde ilerlemek istiyorum dedin mi. İçinden geçenleri paylaşman ve yol göstermek için Mürşidler var.
|
adıyaman menzilde halvet olayı yok ki ? yemek konusunda açken nasıl kafa çalışacakda kod yazacağım yani mesleğimi icra edeceğim ? ben zaten az yerim o konuda sıkıntı yok. ağır riyazetlerden kastım. Bu soruları şeyhime danışmak aklıma gelmedi çünkü kabul edilmeyeceğini böyle bir method uygulanmadığını düşünüyorum. siz hangi tarikata bağlısınız hocam ?