Alıntı:
ebu ubeyde bin cerrah Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi gelelim cevaba mademki imanı kurtarmak her şeyden önceliklidir o halde tarikata alinmadaki gayede imanı muhafazadir
Böylece mürid ebedi cehennemden kurtulma beraatini elde eder. Bu sebeple de tarikate alınır.istidat ve kabiliyeti nisbetinde istifade eder.Allahu alem bu sayede İslami konulara yonlendirilur araştırma yapar ilmihal öğrenir.hadis talim eder.sahabe ve tabiini tanıma fırsatı bulur.daha nice nimetlere lutuflara Mazhar olur.
Vellahu yed u ila darisselam, ve yehdi men yeşaü ila siradim mustegim.
|
yunus suresi 25. ayet tarikata mi isaret ediyor....yani tarikata giren cennetlik girmeyen cehennemlik mi oluyor,ben bunca yildir elimden geldigince Allaha kullugu bosuna yapiyorum demek ki...boyle konusunca insanlari tarikattan soguttugunun,tarikatlari insanlara degisik gozle gormelerine sebep oldugunun farkinda degilsin,bu tur konusmalar yuzunden insanlar tarikatlara düsman oluyor, yazik
İmamı Şafi ra.
|