tarikatta sofiler 4,yada 5 sınıfa ayrılıyor mesela cuma günleri cogu dergahta yemek olur o kadar kalabalık olurki oturmaya yer bulamassın,sonra bi bakarsın yemekten sonra herkes sıvışmış 7 yada 8 kişi kalmış len hatme yapacagız adam lazım biz ikindi hatmesi yaptık diyen gider..neyse hizmet ordada çogunluk bi bahane bulur dergi olayı dergahların ayidat su parası gibi olaylardada bi bahane bulurlar bide vird çeken sofi gurubu var mesela adam 25 bine gelmiş aksata aksata geri beni 5 bine düşürün diyor bide hiç aksatmayan var işte onlar hem hizmetede koşuyor adam her taşın altına elini koyuyor,,işte böyle adamlar hatmedede rabıtadada vird çekerkende her türlü yardım alır bizim gibi çürük yumurtaları pek kaale almıyorlar yani dua beklemek falan himmet keramet hikaye oluyor...bence işin aslı bu şekilde yani orada herkesi görüp yardım etmeleri zor ve imkansız ha bide keramet olayları var bir tane bile ben şu olayı yaşadım diyen sofi bulamazsın hep miş muş mış yani kerameti gören ortada yok şeyh ucmaz murit ucurur...son olarak tarikata giren insanın imtihanı acayip agır olur denemesi bedava
|