kardes ruya bir yansimadir...bana yansiyani soyleyecegim allahin izni ile...
Ruyani oncelikle buraya yazmamaliydin.her ilim okuyarak ogrenilmez.bazilari yansima bazilaei ruya ile bazilari kitaptan ogrenilir.
Birdaha gorursen yazma devami gelecek...
Simdi incelikle ustundeki benlik davasini kaldiracaksin.oruc tutacaksin.allah hadisi kutside derki ben ilmi acliga sakladim kullarim toklukta ariyor.
Bu ruyayi buraya yazdigina gore nefsini terbiye edip hiclik davasinda bulunmam yani bazi haller her insana benlik kibir iyi bir musluman insan oldum duygusunu verir.
İste sen evvela nefsini terbiye edeceksin.bunu bir mursid ile yapman cok daha iyi olur.hic oldunu unutmaman lazim.
İkincisi ise sen insanlara faydali olmak icin ugrasiyorsun yada niyetin oyle sanirim.bunun icin once meshur olmak gibi bir niyeti aklindan tamamen sileceksin.sadece allahin rizasi icin yapman gerek.infak demisler.
İste yine bunu yapabilmen icin nefsinden arinman lazim.herseyden vazgecebilmek icin once herseye her kotuluge kotu bir bakisa baskasi hakkinda dahi kotu dusunmeye tovbe edip bir murside baglan.
Sen bazi nefsi seyleri yenmeden bu ilim sana zarar verir.once kendi hastaligini duzelt ki sana senin ilacini soylemisler once ilaci sen al duzel sonra bu ilimi senin vucudun kaldirir....ve bu ilmi istiyor isen sen ihtiyacini rabbinden bekle asla bir menfaat cikar beklemeuecekain niyetin bu olmali....Agzinda dilinde benim niyetim allahin rizasini kazanmak desende icine bir sor gercekvi ol.maksadin sohret insanlara yardim eden bir hoca olarak taniniyaim diyecek.iste bunu diyorsan yolun sonu iyi degil.ki oyle.once nefsini yen.
|