Alıntı:
TurkishMan Nickli Üyeden Alıntı
Idrisi erbaine esması konusunda sahih bir hadis var mı ? Sanki değişik varlıklar çağırma duası gibi geldi bana? Tercümelerinde de bir sıkıntı yok gibi ama. Anlayamadım. Hadım dediginiz 3 harfli mi oluyor? Melek olma ihtimali yok mu?
|
Hz İdris (Aleyhisselam)’a indirilmiş 40 ism-i şerif manasına gelir.
Bu isimleri,duası,şerhi,faziletleri aşağıda verilmiştir. Aslında konumuzla bu bölümdeki konumuzla alakalı olmamasına rağmen yararlanmak isteyenlerin olabileceğini düşünüp buraya koyduk.
Hakkında…
”Esma-i Erbeıyn-i İdrisiyye” adı ile maruf bulunan bu esmalar, Hz. İdris (a.s.)’in ezkarındandır. Sühreverdi Hazretleri, bu esmalara devam ederek büyük makamlara ulaşmıştır. Muhyiddin hazretleri de bu esmalara devam edenlerdendi. Bu “Esma-i İdrisiyye”yi okumaya devam edenler belalardan uzak olur.Mal ve mülklerine zarar gelmesinden korunurlar.Manevi yönden derece almak isteyenler bu esmaları okumaya etsinler.(M. Ahzab, 363)
Allah Teala bir kuluna hayır murad ederse onu bu isimlere ve bunları okumaya muvaffak kılar.Sonunda o kiside acayip hassalar görülür.
Sihabüddün Sühreverdi k.s.a.bir vasiyeti var söyle vasiyet etmistir: Bu isimleri bilen kardeslerin bunları güvenmedikleri ve layık olmayan kimselere vermeleri ve emanet etmeleri haramdır.
Hadim konusuna gelirsek hadim mana itibari ile hizmet demektir yani hadim hizmet eden.Hadim genellikle melekler için kullanılır ama bazi kitaplarda hadim yazaeken cinlerinde kast edildigi bazi zaman olabiliyor huddam ise cindir hadim ise melekdir