Aynı işi yapan bir çok Havas uygulaması
Havâss veya Değişik bir Majikal ekoldeki,büyü uygulaması sözü ile kastedilen nedir? Bir büyü uygulaması mesela ( 3000 defa La İlahe illallah de, On gün bunu yap isdediğin olur) gibi birşeydir. Uygulama sözü yerine (Çalışma Tarifi,Uygulama Tarifi,Formül,Reçete) gibi isimler kullanmakta mümkündür. Çalışmaları tarif için kullanılan geleneksel bir yerleşik söz yok. Bu Yüzden ben (Uygulama) ifadesini tercih ediyorum fakat başka biriside başka bir deyimi tercih edebilir. Buna diyecek birşey yok. Önemli olan bir kavramın ifade edilmesidir.
Burada işlediğimiz konu Havâss olduğu için Sadece Havâss Sözünü kullanıyoruz.
Fakat uygulamaların çeşitliliği konusu Havâss,Kabala,Pagan dinlerin majikal uygulamarı,Afrika,uzak doğu majikal ekolleri ve hata Amerikan kızılderili yada Eskimo,hiç farkmetmeksizin dünyanın her yer vr zamandaki büyüsek çalışmalar için geçerli olan müşterek birşeydir.
Tabii,Ciddi çalışma uygulamaları yukarda öylesine yazdığım şey gibi basit değildir.Ciddi uygulamalar,değişik bir vefk,bir talisman,bir mantra veya zikir sözü,oruçlar,riyavetler ve benzeri şeyleri oluşan bir çalışma programlarıdırlar.
(Kaynak: Havasın Derinlikleri 2 kitabından Alıntıdır.)