Havas Okulu - Tekil Mesaj gösterimi - Delailul Hayrat Türkçe Okunuşuyla
Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Alt 08.04.16, 18:38
Sin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
💎Sin Sin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
💫 Güvenilir 💫
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Irak
Mesajlar: 2,211
Etiketlendiği Mesaj: 1516 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart


PAZARTESİ



Rahman ve Rahım olan Allahın adıyla.
1- Alâh-u Teâlâ efendimiz ve sahibimiz Muhammede onun âl-i ve ashabına salât ve selam eylesin.


2- Allahım, Efendimiz ibrahime salât ettiğin gibi Efendimiz Muhammede onun zevcelerine ve zürriyyetine de salat eyle. Allahım, Efendimiz ibrahime bereket ihsan ettiğin gibi Efendimiz Muhammede onun zevcelerine ve zürriyyetine de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin. (Sen her türlü övgüye layıksın. Yücelik ve şeref de senin elindedir.)


3- Allahım, efendimiz İbrâhîme salât ettiğin gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de salat eyle. Efendimiz İbrâhîmâe bütün âlemde bereket ihsan ettiğin gibi, Efendimiz Muhammede ven onun âl-ine de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


4- Allahım, efendimiz İbrâhîme salât ettiğin gibi, Efendimiz Muhammedâe ve onun âl-ine de salat eyle. Efendimiz İbrâhîme bereket ihsan ettiğin gibi, Efendimiz Muhammede ven onun âl-ine de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


5- Allahım, efendimiz ümmî olan nebî Muhammede ve onun âl-ine salât eyle.


6- Allahım, , kulun ve Rasulün efendimiz Muhammede salât eyle.


7- Allahım, efendimiz İbrâhîme ve onun âl-ine salât ettiğin gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de salat eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


8- Allahım, efendimiz İbrâhîme ve onun âl-ine bereket ihsan ettiğin gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


9- Allahım, efendimiz İbrâhîme ve onun âl-ine merhamet ettiğin gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de merhamet eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


10- Allahım, efendimiz İbrâhîme ve onun âl-ine şefkat gösterdiğin gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de şefkat göster. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


11- Allahım, efendimiz İbrâhîme ve onun âl-ine selamet verdiğin gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de selamet ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


12- Allahım, efendimiz İbrâhîme ve onun âl-ine bütün âlemde bereket, merhamet ve salat ettiğin gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de salat, bereket, merhamet ve ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


13- Allahım, efendimiz İbrâhîmâe salat ettiğin gibi, Efendimiz Nebî Muhammede müminlerin anneleri olan onun zevceleri, zürriyyeti ve Ehl-i Beyt-ine de salat eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


14- Allahım, efendimiz İbrâhîme bereket ihsan ettiğn gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


15- Ey yerleri donatan, yüksek semaları yaratan ve kalpleri kötüsüyle iyisiyle yaratıldığı hal üzere çekip çeviren Allahım ! Batıl ehlinin ordularını mağlûb eden, hakkı en doğru şekilde ilan eden, kendisinden öncekileri tamamlayan, kapatılan iman kapılarını açan, rasulün ve kulun Muhammede rahmetinin en üstününü, bereketlerinin artarak devam edenlerini ve şefkatinin en sıcağını ikram eyle. Zira o rasulün senin vahyini gönlünde tutarak ahdini koruyup emrini yerine getirmekte hiç gecikmeksizin rızana koşarak, emrin olduğu için sana itaat etti. Onun bu itaati de elde etmek isteyen için parlak bir nur halini aldı. Böylesi bir nurla Allahın ihsanı, efendimizi işaret eden vesilelerle ancak ehil olana ulaşır. Kalplerse günah ve fitneler bataklığına dalıp gittikten sonra Rasulle hidayete kavuşur. Zira O Rasul isimleri izah etmeye, hükümleri açığa çıkarmaya ve İslamın gönülleri aydınlatmasına ışık tutar. Çünkü o senin güvenilir kıldığın emînin, saklı ilminin sâdık koruyucusu, kıyamet gününde şâhidin, nimet ve rahmet olarak hakla gönderdiğin rasulündür.


16- Allahım ! Adn cennetinde onun yerini genişlet, fazlından onu kat kat hayırla mükafaatlandır. Herhangi bir sıkıntı olmadan ve ardı arkası kesilmeden, hayırların ona bol bol ulaşmasını ihsan eyle.


17- Allahım ! Onun firdevs cennetindeki makamını insanların makamından yüce kıl. Ona senin katındaki has makamını ve ihsanını ikram eyle. Peygamber olarak gönderdiğin için Onu şehadeti makbul, sözü rızaya uygun, âdil sözlü, konuşması açık ve büyük bir burhan sahibi olarak mükafaatlandır.


18- Şüphesiz Allah ve melekleri bu Nebîye çok salât etmektedirler. Ey îmân edenler sizde onun üzerine salat edin. Tam bir teslimiyetle selam verin.


19- Allahım ! Davetine icabet ettim. Rabbim, senden saadetler dilerim. Çok merhametli ve iyilikler ihsan eden Allahım! mukarrebûn makamındaki ve Allaha en yakın meleklerin, nebîlerin, sıddıkların, şehit*lerin, salihlerin okuduğu ve seni tesbîh eden her şeyin salavatı, senin izninle İslama davet eden müjdeci, şâhit, âlemlerin Rabbi olan Allahın Rasulü takva sahiplerinin imamı, rasullerin efendisi, nebîlerin sonuncusu, efendimiz Abdullah oğlu Muhammede olsun. Ona selam olsun.


20- Allahım ! Salatlarını ve bereketlerini rahmetini rasullerin efendisi, takva sahiplerinin imamı, nebîlerin sonuncusu, rahmet peygamberi hayrın önderi ve imamı olan rasulün ve kulun efendimiz Muhammedin üzerine ikrâm eyle.


21- Allahım ! Onu öncekilerin ve sonrakilerin gıpta edeceği makamı Mahmuda ulaştır.


22- Allahım ! efendimiz İbrâhîme salât ettiğin gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de salat eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


23- Allahım ! Allahım, efendimiz İbrâhîme bereket ettiğin gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


24- Efendimiz Muhammede, onun âl-ine, ashabına, çocuklarına, zevcelerine, zürriyetine, ehl-i beytine, evlilikten doğan akrabalarına, ensarına, kendisini takip eden fırkrlarına, sevenlerine, ümmetine ve onlarla beraber hepimize salât eyle. ey merhametliler merha*metlisi Allahım !


25- Allahım ! Efendimiz Muhammede salât edenlerin sayısınca salât eyle. Salât etmeyenlerin sayısınca salât eyle. Allahım ! Efendimiz Muhammede kendisine salât okumamızı emrettiğin salât gibi salât eyle. Efendimiz Muhammede nasıl salât edilmesini istiyorsan o şekilde salât eyle.


26- Allahım ! kendisine salât okumamızı emrettiğin salât gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine layık olduğu şekilde salât eyle.


27- Allahım ! Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine layık olduğu şekilde salât eyle.


28- Allahım ! kendisi için sevip razı olacağın şekilde efendimiz Muhammede ve onun âl-ine salât eyle.


29- Efendimiz Muhammedin ve âl-inin rabbi olan Ey Allahım ! Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine salât eyle. Cennetteki vesîle makamını ve dereceyi ona ihsan eyle.


30- Efendimiz Muhammedin ve âl-inin rabbi olan Ey Allahım ! Efendimiz Muhammede layık olduğu şekilde mükafaat ihsan eyle.


31- Allahım ! Efendimiz Muhammede onun âl-i ve ehl-i beytine salât eyle.


32- Allahım ! Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine salât adına verilmedik hiç bir salât eksik kalmayıncaya kadar salât eyle. Allahım ! Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine rahmet adına verilmedik hiç


bir rahmet eksik kalmayıncaya kadar rahmet ihsan eyle. Allahım ! Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine bereket adına verilmedik hiç bir bereket eksik kalmayıncaya kadar bereket ihsan eyle. Allahım ! Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine selam adına verilmedik hiç bir selam eksik kalmayıncaya kadar selam eyle.


33- Allahım ! Efendimiz Muhammede önceki rasuller, nebîler ve ümmetler arasında salât eyle. Allahım ! Efendimiz Muhammede sonraki, kıyamete kadar gelecek olan ümmetler arasında salât eyle. Allahım ! Efendimiz Muhammede nebîler arasında salât eyle. Allahım ! Efendimiz Muhammede rasuller arasında salât eyle. Allahım ! Efendimiz Muhammede mele-i âlâ, mertebeleri en üstün olan melekler, mukarrebûn, rûhâniyyûn, nûraniyyûn arşiyyûn arasında kıyâmet gününe kadar salât eyle.


34- Allahım ! Efendimiz Muhammede cennetteki derecelerin en üstünü olan vesîle makamını, fazileti, şerefi ve büyük mertebeyi ihsân eyle.


35- Allahım ! Görmediğim halde Efendimiz Muhammede îmân ettim. Cennetler içerisinde Onu görmekten beni mahrum eyleme. Kendisiyle sohbet etmeyi bana nasib eyle. Beni Onun dîni olan İslâm üzere öldür.


İçtikten sonra asla susuzluk hissertmeyeceğimiz, içimi rahat, insanın içine sinen ve doyurucu olan havzından bana da içir. Şüphesiz sen her şeye gücü yetensin.


36- Allahım ! Efendimiz Muhammedin ruhuna tahıyyat ve selâmımı ulaştır.


37- Allahım ! Efendimiz Muhammede kendisini görmediğim halde îmân ettiğim gibi cennetlerde Onun cemâlini görmekten beni mahrum eyleme.


38- Allahım ! Efendimiz Muhammedin şefaati kübrasını kabul eyle. Onun yüksek derecesini daha da yücelere çıkar. Efendimiz İbrahim ve Musaya verdiğin gibi Ona dünya ve âhirette de bütün istediklerini ihsan eyle.


39- Allahım ! efendimiz İbrâhîm ve onun âl-ine salât ettiğin gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de salat eyle. Allahım ! efendimiz İbrâhîm ve onun âl-ine bereket ihsan ettiğin gibi, Efendimiz Muhammede ve onun âl-ine de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.


40- Allahım ! Nebin ve rasulün efendimiz Muhammede hem seçilip çıkartılmış, tertemiz dostun efendimiz İbrâhîm’e, hem de kendisiyle konuştuğun, kelîmullâh ve sana vâsıtasız münacaat eden neciyyullâh efendimiz Mûsââya, ayrıca senin emrinle anasız babasız meydana gelen Rûhullâh ve her bir şeye (senin emrinle) ol deyince oluveren Kelîme efendimiz Îsâya ve meleklerin, rasullerin, nebilerin, hayırlı kulların, yer ve gök ehlinden seçilip çıkarttığın asfiyâ, Allâhın ikrâmına ulaşmış hâlis kullar ve velî kullarının hepsine de salat ve selâm eyle. Bereket ihsân eyle.


41- Allâh-u Teâlâ mükafaatının sayısınca salavat okumaya razı olacağı ve bizzat istediği salavat sayısı kadar, arşının ağır*lığınca, kelimelerinin sayısı ve çokluğu kadar, zikredenlerin Onu zikrettiği, zikrinden gâfil olanların da gafleti kadar lâyık olduğu şekilde efendimiz Muhammede, ehl-i beytine ve pâk nesline kelimenin tam mânâsıyla salat ve selâm eylesin.






42- Allahım ! Bina ettiğin günden bu zamana kadar, gökyüzünden yağan yağmurların sayısınca efendimiz Muhammede, onun zevcelerine zürriyyetine, nebî, rasul, melek, mukarrebûn makamındaki diğer melekler ve salih kullarının hepsine salat eyle. Allahım ! donatıp yaydığın günden bu zamana değin, yeryüzünde biten bitkilerin sayısınca, efendimiz Muhammede salat eyle. Sayılarını ancak senin bildiğin semadaki yıldızlar miktarınca, efendimiz Muhammede salat eyle. Yarattığın günden bu zamana kadar ruhların nefesleri kadar efendimiz Muhammede salat eyle. Ayrıca yaratmış olduğun ve yaratılacaklarınla ilminin kuşattığı ve bunların katları kadarınca efendimiz Muhammede salat eyle.


43- Allahım ! Yarattıklarının sayısı, arşının ağırlığı, kelimelerinin miktarı, ilminin kuşatacağı şeyler ve âyetlerinin sayısınca ve bizzat razı olacağın kadar efendimiz Muhammede salat eyle.


44- Allahım ! Bütün yarattıklarının üzerinde senin üstünlüğün ve faziletin gibi kendilerine salavat okuyan bütün kullarının salavatından üstün ve fazıletli olan salat ve selamla onlara salat eyle.


45- Allahım ! Gece ve gündüzlerin aralıksız devam edip gittiği zaman süresince, gece ve gündüzler boyu, sağnak ve ince ince yağan yağmur tanelerinin sayısınca hiç bir üzüntü ve kesinti olmaksızın onlara salat eyle.


46- Allahım ! yarattıklarının adedince, zatının rızası, arşının ağırlığı, kelimelerinin sayısı, ilminin sonsuzluğu ve bütün mahlukatının ağırlığınca, ilminin kuşattığı ve ilminle bildiklerinin katlarınca sürekli devam eden kullarına nazaran zatının fazıleti gibi bütün kullarından salavat okuyanların salavatlarından daha fazla ve üstsn salavat olması için hem efendimiz nebin Muhammede hem de efendimiz dostun İbrâhîme ve bütün peygamberlerine yer ve gök ehlinden seçip çıkardığın asfiya kullarına salat eyle.


Bu Salavâtın Ardından Cenâb-I Hakk Tarafından Kabul Edileceğini Umarak Şu Duâ Okunur

47- Allahım ! beni nebîn ve efendimiz Muhammedin dininden ayrılmayanlardan, onun hürmetine ta'zim edip kelimesini, kelime-i şahâdeti aziz bilenlerden, ahdini tevhid ve risalet inancını ve zimmetini kurân ve sünneti koruyanlardan, dininde samîmi olan mensuplarına ve onun çağrısına yardım edenlerden, ona tâbî olanları ve onun ümmeti


olmayı kabûl edenleri çoğaltanlardan eyle. Beni kıyâmet günü, onun hamd sancağı altında toplanan zümreden, onun yoluna ve sünnetine aykırı hareket etmeyenlerden eyle.


48- Allahım ! ben onunsünnetine sımsıkı sarılmakistiyorum, onun getirdiği emir ve yasak olan şeyleri değiştirmekten sana sığınıyorum.






49- Allahım ! efendimiz, nebîn, rasulün, Muhammedin senden istediği hayırlardan bende istiyorum, onun sana sığındığı ve şer olan şeylerin hepsinden sana sığınıyorum.


50- Allahım ! beni fitnelerin şerrinden koru. Bütün meşakkatlerden bana âfiyet ihsân eyle. Benden görünür ve görünmez meydana gelen işleri ıslâh eyle. Kalbimi kin ve hasetten temizle. Beni üzerinde hiç bir kul hakkı kalmayan biri eyle.


51- Allahım ! şüphesiz ben senin bildiğin hayırların en güzeline yapışmak, yine senin kötü olarak bildiğin şeyleri terk etmek istiyorum. Rızkıma kefîl olmanı, yeterli olana kanaat edebilmeyi, her şüpheli şeyden doğru bir îzah tarzı bulmayı, her delilde hak olanı gerçekleştirmeyi, öfke rızâ hâlinde âdil olmayı, kaderin cereyân ettiği işlerde teslîm olabilmeyi, zenginlik ve fakirlik hâlinde iktisatlı davranmayı, sözde ve fiilde tevazû göstermeyi, ciddî veyâ şaka bütün sözlerde dosdoğru olmayı senden taleb ediyorum.


52- Allahım ! şüphe yok ki gerçekleştiği sadece seninle benim aramda bilinen bâzı günahlarım var. Bir de insanlarla benim aramda olanlan, hem senin hem de insanların bildiği nice günahlarım var.


53- Allahım ! bu günahlardan seninle aramda olanı bağışla. İnsanlarla aramda olan günahlarımı tekeffül eyle. O günahları da benden al. Fazlınla beni ihtiyaçsız kıl. Şüphesiz sen bağışlaması çok olansın.


54- Allahım ! kalbimi ilminle nurlandır. Bedenimi taatinde kullan. Rûhumu fitnelerden temizle. Fikrimi mûteber işlerle meşgûl eyle. Şeytanın vesveselerinden beni koru. Ey Rahmân olan Allahım ! Ey Rahmân, üzerimde şeytanın hiç bir gücü kalmayıncaya kadar beni ondan kurtar.



Alıntı ile Cevapla
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147