Büyü Ve Maji
Büyü yada Maji kelime manası olarak aynı olsada ne yazık ki ülkemizde algılanması çok farklı olmuştur.. Maji kelimesi henüz tam manası ile bilinmemiş hatta duyulmamıştır.. Sitemizin zaten amaçlarından biriside majiyi anlatabilmek bunun bir bilim bir ilim oldugunu anlatabilmektir..
Maji Yaratıcının insanlara vermiş oldugu, bir nimet... ilkel çağlara ışık tutan, hayat şartlarını kolaylaştırmayı hedefleyen, teknik, doğal, elemantal, mekanik, astronomik, matematiksel, düşünce gücü, gibi birçok konu ile direkt baglantılı bir tesir mekanizmasıdır.. Daha net ifade ile evrendeki tüm enerjileri kullanma ve tanımlama yetisidir..
En eski maji ögretisi Kabala, kutsi ögretiler sonucu insanlara verilmiştir.. Dönemin insanları önceleri KABALA'yı iyilik adına, hayatı kolaylaştırmak adına, teknolojik çalışmalar, inşaalar, haberleşmeler, sağlık vs gibi durumlarda kullanmışlardır.. Sonraları Talut ve Calut döneminde Kabala savaşlarda kullanılmaya başlamış..Yavaş yavaş kötülügün hizmetine girmiştir.. Nihayetinde ise Kuran'da bakara suresindede bildirildigi gibi insanlar Harut ve Marut adlı iki melegin ögrettigi bu ilimi insanlar şerr işlerde karı-koca arası açmakla, iş kısmet kapatmak gibi durumlarda kullanmış ve yasaklanmıştır.
Örnegin büyü ilmi ile varlıkların kullanılması yöntemi ile, Sülayman as. Cinlere hükmetmiş Devasa inşaaları taşıtmış, deniz diplerinden inciler çıkartmış, kuş dilinden faydalanarak savaş casus strateji geliştirmiştir.. Hani yıllardır insanların üzerinde düşündügü Mısır Piramitlerinin yapımı birçok tezi dogurmuştur, uzaylılar geldi yaptı gitti, bilim çok ilerlemişti sonra kıyamet koptu yeniden başladık vs vs.. Oysa bana göre bu yapılarda tamamen kabalistik çalışmalar sonucu varlıklar kullanılmıştır.. Bu sadece Mısır piramitlerine has bir durum degildir.. Anlatılmak istenen kısaca şudur ki, ülkemizde algılandıgı gibi düşünmemek lazımdır, büyü negatif çağrışım yapsada kabul edilmesi gereken gerçek büyü yani maji büyük bir ilimdir hatta ilimlerin en kapsamlısı en muhteşemidir..
__________________
Hiç kimse vazgeçilmez değildir.
Ve kimse kendini vazgeçilmez sanan
biri kadar aptal değildir.
|