Alıntı:
Talebe2021 Nickli Üyeden Alıntı
O hadiste kadınlara seslenmiş peygamberimiz demekki bu seslenişin nedenini araştırmak gerek benim araştırmalarım üzerine o dönemde çirkin işi gerçekleştiren kadınlar kaşlarının tamamını alıp Dövme ile ince kaş çizerlermişki tanınsınlar.o hadiste şöyledir diye biliyorum Peygamberimiz şöyle buyurmuştur, 'Dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaş ve yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere ve bu şekilde Allah’ın yarattığı şekli değiştirenlere Allah lanet etmişti.yasaklandığına hem fikiriz ama birde şöyle hadis var hadis kitaplarında Benden Kuran dışında hiçbir şey yazmayın. Kim benden Kuran dışında bir şey yazmışsa imha etsin.” buyüzden biz kullar birşeye direk haram helal derken dikkat edelim diyorum.Sorduğunuz soru üzerine ise şucu bucu diye ayrım yapanlardan değilim
|
hadislerin uydurma yada sahih olanlari hadis alimleri tarafindan ayrilmiş ki;misalen imam Ahmed:1.000.000 hadisi ravisi ve senedi ile beraber ezbere biliyordu,sahih hadislerin tamami hz. peygamberin sozudur bunda şuphe edilmez