Alıntı:
BirKimsee Nickli Üyeden Alıntı
Selamün aleyküm ey dostlar. Sizlere birkaç sorum var ve cevaplarsanız gerçekten çok sevinirim.
1-)Maalesef çevresel koşullar yüzünden bir şeyhe, müride bağlı değilim bu yüzden zikirleri birnevi aklıma göre yapıyorum. Son zamanlarda ağırlık verdiğim zikir "La İlahe İllallah" zikridir. Ayrıca bu zikri bir sayıya tabi tutmadan aklıma geldikçe çekiyorum ve bir tertibimde yok. Sorum ise anlattığım şekilde yaptığım zikirden musallata uğrama gibi bir olay olur mu? (korkumdan değil Allah yolunda canım feda, korkum ailem içindir) birde La İlahe İllallah zikrinin ne gibi faziletleri var acaba? Birçok kaynağa baktım lakin açıklayıcı birşey bulamadım.
2-) Bu zikri çekerken çok fazla esneme geliyor. Durdurmaya çalışsamda bazen yenik düşüyorum. Bu esnede neden olabilir ve nasıl durdurulur.
|
Musallat olmaz ama cekerken rabita kur yani aklindan tevhid manasini gecir yani allah tekdir desin ruhuni dinlendirir ve guclendirir esnemeyi sulfiler yaptirir genelde zikri birakman icin varliklarin en sevmedigi zikir tevhid ve istigfardir zikre baslamadan once istigfarla basla sonra biraz salavat oku sonra zikre gec daha faziletli olur