Alıntı:
tingir Nickli Üyeden Alıntı
Selamün aleyküm ben müslüman bir insanım ama dua ederken sanki boşluğa dua ediyormuş gibi oluyorum ve nedense cehennemde Allah'ın insanları yakacağını düşünemiyorum inanmak istiyorum ama olmuyo iman eksikliğim var herhalde nasıl gideririm?
|
Kardeşim Selam
Kalbinde gerçekten düzgün itikatlı bir iman istiyorsan önce bir şeyleri okuyup anlamalısın biliyorum elbet okumuşsundur fakat bir yerde duydum bu şeyler bir sefer okumayla olacaklar işler değil birden çok defa okumalısın çünkü her okuduğunda her hatırladığında yaşamının hangi evresindeysen yeni bir olgunlukta yeni şeyler öğreneceksin kalbinde hissederek yaşayarak anlayarak öğreneceksin
Sana önce peygamberlerin hayatlarını Peygamber efendimizin hayatını ailesinin ashabının hayatlarını yeniden okuyup öğrenmeni tavsiye ediyorum çünkü burada okuyacağın her bir hayat her bir yaşam tek bir şeye bağlı ve verilen bütün çaba fedakarlık ALLAH için okudukça kanın kaynayacak kendini onlara ait hissedeceksin yolunu çizeceksin bunu diyorum çünkü bu bahsettiğim her bir yaşam derin bir sevgi bağlılık hasret fedakarlık kararlılık saygı sevgi ve inançla geçiyor kalbin yumuşayacak ve sen de onlara hayran kalacaksın onların arasında olmak isteyeceksin
Yıllar önce sahabelerden Nuayman ibn amr la ilgili bir kaç şey okumuştum çok üzgün olduğum bir zaman da kendisini okuyarak öğrendim kendisi sahabeler arasında çok şakacı bir sahabeymiş hatta yaptığı şakalardan bahsediyordu o an bunları okurken benim kalbim kanım kaynadı kardeşim (örnek verdim)
Peygamberimiz (sav) hayatını okuyup biliyorsan bir daha oku bir daha ve bir daha doğumundan vefatına kadar verilen emekleri yanında olanları birbirlerine olan bağlılıklarını güvenlerini bir daha oku bir daha hisset küçük bir çocuk olan Hz Ali nin bağlılığını düşün Allah yolunda bütün mal varlığından vazgeçen Hz Ebubekiri düşün
Dinimiz çok ince duygulara bağlı okuyarak öğrenerek hissetmelisin ancak bu şekilde hem bu dünyadan hem de öteki tarafla ilgili olan gerçekleri kabul edebilirsin Onlarda insandı bak düşün aralarında bir şakacı sahabe bile var
KALPLER ANCAK ALLAHI ANMAKLA MUTMAİN OLUR..
BOLCA AN Kİ KALBİN YUMUŞASIN