Alıntı:
Faris4735 Nickli Üyeden Alıntı
Ehli sünnet alimi evliya alimler dediklerin varya işte onlara reddiye vermiş elbette onlarda onun açiklarini aramaya kalkip onu böyle iki üç meseleyle karalamaya çalişmişlar siz kendi iç dünyanizda yaşamaktan dış dünyadan haberdar değilsiniz hoca efendi ne derse o su alim ne demişse o ulan mezhep imamlari bile imam şafi imam hanefi imam ahmet benim kelamlarimdan sünnete uymayan birsey varsa onu almayin demiş mezhepsiz diye dillendirdiğiniz kişiler hanbelidir ayni zamanda 4 mezhebide tam manasiyla savunmuş kitaplarinda birçok meseleyi onlarla birlikte yorumlamiş bir söz söylüyorsa mezhepten delili varsa hadisten kısalardan ayetlerden deliller getirmiş ben o söylediğin şeylerle ilgili konuşsam uzun sürer konusunu açicam okursun sen orda yazanlara bak sana delil grtirdim şahislara bakma ben söyliyene değil söyliyene yani delile bakarim sende öyle yap kestirip atma eski zamandan güvendiginiz imamlarin reddiye yememiş olanlarina bi bakın nasreddin hoca ile celaleddin ruminin muhabbetini öğrenin ben konu açana kadar benim kelamlarimi dikkate alanlar girip baksinlar delil vardir kurana ve sünnete uyan delil vardir sizin getirdiğiniz gibi kuran ve sünnetten 500 sene sonra vahy geliyormuş da bu sekilde amel edelim diyen bu iki delilden hangisi sağlam bu iki delilden hangisi geçerli ben bu konuşmuyı yapiyorum ya sadece sana cevap olsun diye daha kendi zannimca bi konu açmıyacağim sert tavirlarimdan ters anlamlar çikmasin diye konu açarim mütabık kimseler münazaraya delil getirir bende cevap veririm sonunda elbette hak olan delil kazanır hak olan allahın kelamlari peygamberimizin sünnetidir onlarda eksiksizdir yemeklerle ilgili de ayet ve hadisler bulunmakta yasak olanlar bellidir helal olanlar bellidir sari koku kullanmak mesela onunla ilgili de rivayetler var sari koku sari elbise erkekler için sünnrtte olmayan ameller bize uygun değil allah ve resulu uygun olanlari en güzel olanlari bize bildirdi bildirmediğini iddia etmek sonradan biz bulduk şu amel allaha daha çok yaklaştiriyor namazi zikri böyle yapin demek bidattir ilk önce bidatın ne olduğunu öğrenin.
|
tamam ögreniriz bidatin ne dugunu,simdiye kadar bilmiyorduk bidat nedir? sen soyleyince ogreniriz,dedigim gibi fikrini ve rengini ben anladim,hanbeli diyince tam belli oldu kimi ornek aldigin kimin pesinden gittigin,Allahin eli var ayagi var gozu var diyip insan sekline burunduren ehli sunnetten cikar ibni teymiyede oldugu gibi,sende onu savunuyorsan tam dedigim yerdesin,yolun acik olsun...