Deme bu başıma niye geldi diye! Allah'ın sistemi mazeret kabul etmez, ne ekersek isek onu biçeriz. Niyetlerimizle ektiklerimizi, hayatımız olarak yaşıyoruz.
Başımıza gelenlerden Allah’ımı suçlayacağız? İsteseydi bunlar başıma gelmezdi, bu yaşadıklarım Allah’ın gazabımı diyeceğiz.
Oysa! Allah kimseye kızıp eziyet etmez, yakmaz, cehennemine atmaz.
Allah’ın gazabı denen şey, Allah sistemine ters bir yaşantı içinde olanların otomatik olarak karşılaşacakları, yani yaptıklarının karşılığı olarak sistemden alacakları karşılığı ifade eder.
Ateşin içine elini sokup, Allah beni korur, bana bir şey olmaz. Ateş beni yakmaz diyemezsin. Allah’ın sisteminde ateşin var oluş sebebi, fıtratı yakmaktır. Buna uymayan, sisteme uygun davranmayan, korunmayan yanmaya mahkûmdur.
Elini ateşe sokanın eli yanar. Allah bana kızdı da ateş beni onun için yaktı demek ne kadar yanlış ise başına gelen bir sıkıntıda Allah bana kızdı da onun için, bana bu durumu yaşattı, beni cehennemine attı demek de o kadar yanlıştır.
Allah’ın sisteminde, her şeyin bir karşılığı vardır. İnsan yaptığının karşılığını otomatik olarak alır. Sistemin kurallarına uyarsa NUR olur, dünyası aydınlanır. Uymazsa NAR (ateş) olur, yanar, dünyasını cehennem eder.
Yani Allah’ın gazabı denen şey, kulun Allah’ın kurallarını koyduğu ve nasıl kullanılması gerektiğini bildirdiği evrensel sistemi insanın yanlış kullanması neticesinde, neticelerini dünyasında (yaşamında) çıktı olarak alıp yaşaması olayıdır.
.
|