Alıntı:
Pen2x Nickli Üyeden Alıntı
Mecmuatü'l-Ahzab dada geçer ayrıca Gazali ve Gümüşhanevi de bundan daha önceki kaynakları yazar bu silsile Hz. Aliye kadar gider. Bütün sunni kaynaklarda vardır, sunni islam alimlerince kabul görmüştür. Biraz araştır, senin içini rahatmak için ben mi araştıracağım, istersen okuyup yararlanma beni etkilemiyor sonuçta.
Sunni alimler daha çok Cevşeni Kebir den bahsetmez, onun senedindeki ilk kaynak Şii kaynaklıdır. Ona hiç birşey demeyip eski peygamberleri de yüceltmek için 122 beyid'in sadece 3 beyidinde süryanice geçen celcelutiye birşey demiş olman garip geldi bana.
Velhasıl, hepsinin manası yazıyor. Süryanice bölümlerinde manası biliniyor dert etme sen. Manasını beğenmediysen okumazsın. Kuran dışında herşeyi reddedebilirsin, hepsini kabul de edebilirsin. Bu kişini islami inanç özgürlüğüdür. İmanın şartları bellidir, büyük günahlar da Kuran da açıkça yazılmıştır.
Veliler hakkında da ileri geri konuşursun, hesabını öbür tarafta Allah sorar. Bir Müslüman hakkında islam gıybet etmeyi yasaklamışken, sen veliler hakkında ağır ithamlarda bulunabiliyorsan vay haline. Helallik de alamazsın, var sonrasını sen düşün
|
Ben araştirdim kardeş sen dert etme ben baktim o zatlardan önce bi kaynak falan yok ben allahın kelamini peygamber efendimizin sünnetini alirim diğer herşeyi red edebilirim bu benim hakkim red etmek tekfir etmek değildir ben dinin aslından yanayim süryabice birtakim kelimeler fayda verseydi prygamber efendimiz bize bunlari öğretirdi onun aleyhinde iftiralar atmak çok kolay ama sonrasinda kuran ve sünnete bakildiğinda asli astari olmayan mevzuatlari inkar edebilirsin kuran okur sevabi için ama manadini okumaz boş uğraş gelir nasil olsa atalari kissalari anlatmiş ya ona yasin okur anlamaz ezberler kurani ama ne okuduğunu bilmez sizin amelleriniz bunu ortaya çikariyor siz işin ulviyetine sarilip zahiri görevlerimizi görmezden gelenler böylr olmaz ilk önce kuran okunur sünnet öğrenilir sahih hadisler okunur şeriat tam manasiyla öğrenilir herşeyin başinda imanin şartlari öğrenilir namaz kilmayan adam namazi terk eden adamin hali öğrenilir amelsiz muslümanlik karanlikta ışık vermeyen mum gibidir onun hücceti yoktur değeri yoktur ama peygamber efendimiz ona da şefaat edebilir imanin şartı var ise tağutu red edip ehli şirk değilse büyük günahları allahin izniyle şefaat edeceğini beyan eder ilk önce tevhid dinini öğrenmek şarttır sonra müstehap olanlar öğrenilir kuran ve sünnet dairesinden çıkılmaz çıkmak ehli bidat ehli şirke sürükler durum hal ortada fikir anlaşmazliği hat safada
59﴿
*Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir. Nisa 59.ayete uyalim kuran ve sünnete getirelim orda eksik yoktur eksik var diyen kafirdir.siz allah ve resulunden daha cok mu biliyorsunuz da onun öğretmediği amellerle onlara yakin olmaya çalişiyorsunuz siz peygamber efendimizden dahami takvalisinizda onun yapmadiği amellerle allaha yakin olmaya calisiyorsunuz allahu teala kuranda peygamber efendimizle ilgili
Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız. Ali imran 103
Dinde zorlama yoktur; Artık hak ile batıl iyice ayrılmıştır. Tağutu (saptırıcıları) inkar edip Allah'a inanan kimse, kopmak bilmeyen sağlam bir kulpa sarılmıştır. Allah işitendir, bilendir. Bakara 256
“…Rasûl size ne verdiyse onu alın! Size neyi yasakladıysa ondan da kaçının ve Allâh’tan korkun! Çünkü Allâh’ın azâbı şiddetlidir.”*(el-Haşr, 7)