Alıntı:
Han349 Nickli Üyeden Alıntı
Keşke daha net ve anlamlı cümlelerle açıklasan bazı şeyleri diğer türlü asla seninle aynı frekansta olacağımızı düşünmüyorum
Sen Allah dostlarına saygılı değilsin bu seni cahil yapar sürekli bir şeylere kanıt aramak yada bu yolda tüm insanlığa faydalı şeyleri daha açık daha ulaşılabilir daha anlaşılabilir hale getiren belki de onlara açıklanan sırları yada tecrübelerini bizlere nakleden zatlar hakkında ki düşüncelerinin çok katı tutarsız ve saçma olduğunu düşünüyorum
Dilinden düşürmediğin şey şirk konusu kimse öyle bir şey yapmıyor ben neden senin gibi anlamıyorum bunları yada burada ki üyeler neden senin gibi düşünmüyorlar bir düşün isterim
Sorguladığın şeylere dikkat etmelisin yaşadığın zamanla onların yaşadığı zamanı bir tutmamalısın bu arada ne kadar çok sorgularsan o kadar çok batarsın bir örnekle açıklıyim
Öldüğümüz de asıl ve sonsuz hayatımız başlayacak değil mi cennet ve cehennem sonsuz kelimesini dünya beyniyle idrak edebilmek bile zor ama düşündükçe insan nasıl ya diyor ve iş çıkılamaz bir hale geliyor sonrası daha sıkıntı düşünce düşünceyi doğuruyor vesvese vesveseyi getiriyor ve sorgulamak hiç bitmiyor sen de bunu yapıyorsun
Eserlerin değiştirilebilmesi olağan bu olabilir ama şirk ben şimdiye kadar bunu bu alimlerde görmedim ve böyle bir şey olsaydı bu kadar insan sessiz kalmazdı bakış açını değiştir
|
Kademe kademe insanlara nakşedilen tasavvuf inzivaya çekilmeyi allah dostluğunu allajin sevgisine mazhar olanlarin şöyle olabiliceğini şunu yapabiliceğini şarap içse sualbolmaz onlar allah dostudur onlar ne yapmak isterlerse yaparlar vs kademe kademe en baştan sokup sokuşturuyorlar akıl amel ettiğinin şirk olduğunu kabul etmiyor tabi ilk başta çünkü öyle kuşatılıyoruz ki evimize çekilelim elimize alalim tesbihlerimizi ha bire allahin sevgisini kazanmaya çalişalim bu ne ? Nerde boyle birşey yaziyor ne allah sevgisi zaten allah mümıin kullarini sever allahu teala ona ibadet edenleri onu ananlari sever onu en güzel şekilde andiğini düşünerek dünyadaki müslümanlardan uzak tutar bırak dünyayı topluluk olarakta bunu yapar sizler evlerinizde zikir çekerken doğu türkistanda ırkınıza mensup olan insanlar hadi ırkınıza mensup olmasa bile dininize mensup olan milyonlarca insan orda zülm görüyor görmüyormusun nerde müslümanlad nasil sessiz kalirlar nasil sessiz kalirsiniz size susmayi okadar güzel öğrettiler ki şirk demeye tekfir etmeye korkar oldunuz halbuki allah ve indirdiği yol gönderdiği rehberler hariç herşry eleştiriye açıktır günümüze gelen kitaplar değiştirilmiş diyorsunuz yok kardeş değiştirilmiş bile olsa onunla genede amel ediliyor allah dostu olduğunu size nakl eden kitaplara nadil bi allah dostu olduğunu okuyun arifler menkıbeleri olmasi lazim kitabin adini onu da bi okuyun okuyun ya böyle tartiştığımızda siz inandiğiniz şeyleri bilmediğiniden araştırmadiğınızdan sual etmediğinizden olan bi durum bu