Alıntı:
Faris4735 Nickli Üyeden Alıntı
Hz aliye öğretilen birşeyi hz ali gizliyip duyurmayip ailsilsilesi yani kast ettiğin şey herhalde ondan gelenler oyle anlıyorum onldan gelenlere yani çocuklarina onlarda cocuklarina vs öğretmişse bu bencilliğin ta kendisi değilmidir biz haşa allahin keyfiyetini sorgulamiyoruz ama hz ali nin bize naklettiği bir diğer bilgi de ilimin bir nokta kadar olduğu yani aslinda çokta münazaralara münakaşalara parçalanmalara gerek olmadiği ben ve benim gibi gorüşlüler aşiri değil bilakis ilimliliktan uzak olanlardir kuran ve sünnet yetmiyormu ki başka kimselerin bidatlerine veya tabi olduklarina tabi olalim bikere kime tsbi oluyorsun bi kitaplarini oku bakalim. Müslümanin vasfı değil bu delilsiz dayanaksız öğretilerle amel edilmez
|
hz aliye bencil diosun said nursiye diosun yanlis yapiosun ilim bi noktaya kadardir allah in ilmi sonsuzdur yani hz muhammed olsun hz suleyman yada hz ali olsun ilmi bi yere kadar neml 40Kitaptan bilgisi olan biri, “Ben onu, gözünü kapayıp açmadan önce sana getiririm” dedi. Süleyman, tahtı yanında yerleşmiş hâlde görünce şöyle dedi: bu ayette ne yazior bu taht nasi geldi suleyman a.s veziri asaf beryaha nin ilmiyle geldi simdi asaf beryaha ismi azama neden gidip birine ogretmedi sence ogretmelimiydi insanlara ogretse ne olurdu siradan fasik ruhlu insan bilse ne olurdu sence ?