Alıntı:
arslan40 Nickli Üyeden Alıntı
zikirde istenilen hacet kabul olursa birine anlatırsak bozulurmu ? Eğer bozulursa tekrardanmı zikir yapmalıyız
|
En iyisini Allah bilir. Eğer hayırlıysa bozulmaz. Sana bir imtihan olarakda o iş duan neticesinde geçici olarak verilmis olabiliyor, bu durumlarda bozuluyor. Ama dua ettin, veya zikir cektin. Bunu birine anlatirsan etkisi baya zayifliyor. Tabi burdaki kalpde o an düşünülen düşünce önemli. Birini tesvik amacli anlatiyorsan bundan bir zarar gormuyorsun ama bir böbürlenme varsa o durum ters tepebiliyor.
Başın ağrıyordu Ya Muheymin cektin, Ya şafi cektin başının agrisi geçti. Gidip bugün basim ağrıyordu Ya şafi çektim, geçti. sende cek sifa bul seklinde bu sebeple soylediysen vesile olursun. Amma birine basim ağrıyordu, Ya Şafi çektim basimin ağrısı gecti, derken ben Allahin sevgili kuluyum, bak sen dua ediyorsun o kadar olmuyor seklinde içinde bir dusunceyle soylediysen sana öyle bir baş ağrısı gelirki, daha da tevbe etmedikçe gecmez.
Tamamen niyetle ilgili bir konu, ama insan kalbi karmasiktir, böbürlenmeyi sever. O yüzden en hayırlısı ibadetleri paylasmamaktir.