Alıntı:
DeliDumrul06 Nickli Üyeden Alıntı
Geceleri uyumaya çalışıyorum ışıkları söndürüp yatağa yatığımda arkamda birisi kafama tokat atacakmış gibi oluyor ve kalkıp ışığı yakıyorum sabaha kadar bekliyorum
|
Geçmiş olsun, yatmadan önce aşağıdaki hadiste anlatıldığı gibi söylenenleri uygularsan Allah'ın izni ile hiçbir şey olmaz. Vesvese veren şeytanın şerrinden daima Allahu Teala'ya sığın. Bir gün o ışığı kapat yatağını gir ve gözlerini yum hiç açma gerekirse karanlıkta sabaha kadar otur dualarını ettikten sonra Allah'ın izni ile hiçbir şey olmayacağını göreceksin. En önemli adım senin o korkunun üzerine gitmen vesvese verenler sen korkunun üzerine gittikçe bir yerden sonra vazgeçeceklerdir Allah'ın izniyle.
Aişe (ra) diyor ki : "Hz.Peygamber (sav), her gece yatağa girdiği zaman iki elinin avucunu bir araya getirir, sonra ellerinin içine üfler ve kul hü vallâhü ahad, kul eûzü birabb'il felakı ve kul eûzü birrabbi'n-nas surelerini okur, sonra elleriyle elini, yüzünü ve vücudunun ulaşabildiği yerleri mesh eder ve bunu üç defa yapardı." (Ebu Dâvûd, Edeb, 107)
---
Ayrıca bu duayı da yatmadan önce kalpten okursan Allah'ın izniyle faydasını görürsün
Hasbunallahu ve ni'mel vekil, ni'mel mevlâ ve ni'mennasîr, ğufrâneke Rabbena ve ileykel masîr. (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir, ne güzel mevladır, ne güzel yardımcı ve ne güzel dosttur. Bizi bağışlamanı diliyoruz, Ey Rabbimiz dönüş yalnız Sanadır)