Kabızlık için Bitkisel Tarif
Kabızlık - Bitkisel Destek:
Yoğurt:
2 çorba kaşığı evde yapılmış yoğurt
1 çorba kaşığı Pul Biber
Yarım Limon suyu
Hazırlanışı: Bir kâseye yoğurt koyunuz. Üzerine pul biber ve yarım limonu sıkınız. Uyumadan yarım saat önce yemek gerekir. Bu karışımdan sonra asla bir şey yenmemelidir.
Zeytinyağı ve Limon:
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 çorba kaşığı Limon suyu
Hazırlanışı: zeytinyağı üzerine limon suyunu ilave edip, aç karına sabah içilir. Düzenli yapıldığında kabızlık sorunu çözülmüş olur.
Limon ve Ilık su:
1 adet limon
1 su bardağı ılık su
Hazırlanışı: bir su bardağı ılık su içerisine limonu sıkıp, içiniz. Düzenli içildiğinde kabızlık sorunu ortadan kalkacaktır.
Keten Tohumu Yağı:
Keten tohumu lif ve omega-3 yağ asitleri sayesinde tıbbi özellikleri oldukça fazladır. Ayrıca müshil özelliği vardır.
1 su bardağı yeni sıkılmış portakal suyu (Posalı)
1 çorba kaşığı Keten Tohumu yağı
Hazırlanışı: Sıkılan portakal suyu (posası ile birlikte) içine keten tohumu yağı ilave ediniz. Karıştırarak içiniz. Keten tohumu yağı kabızlık için oldukça basit bir ev çözümüdür. Düzenli kullanılır ise kısa zamanda kabızlık sorunu çözülür.
Erik suyu:
2 su bardağı erik suyu
Hazırlanışı: Kabızlığı rahatlatmak için sabah ve akşam mümkünse taze sıkılmış erik suyu içmekte fayda vardır. Erik doğal bir müshildir. Kuru erikte yiyebilirsiniz.
Karahindiba çayı:
1-2 çay kaşığı Karahindiba
1 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı: 1 su bardağı sıcak su içerisine karahindiba koyup, 8-9 dakika ağzı kapalı olarak demlemeye bırakınız. Günde 3 kez içiniz.
Rezene Çayı:
Sindirim sisteminde düz kas hareketini teşvik etmek sindirim güçlüğü, şişkinlik, kabızlığın ve hassas bağırsak sendromu gibi sorunlarını tedavi etmek için yararlıdır.
1 su bardağı Rezene tohumu kavrulmuş
1 su bardağı ılık su
Hazırlanışı: Rezeneyi iyice ezerek kapaklı kavanoza koyunuz. Günlük olarak 1 su bardağı ılık su içerisine yarım çay kaşığı rezene koyup, içiniz.
İncir:
İncir lifi çok yüksek ve doğal bir müshildir. Kabızlık tedavisi için, hem taze hem de kuru incir kullanılabilir. Taze incir mevsiminde lif bakımından ve kalsiyum etkinsinden dolayı tercih edilmelidir.
Bal:
Bal, hafif müshil gibi kabızlık için oldukça faydalıdır. Günde 2 çay kaşığı 3 kez alabilirsiniz.
İkinci seçenek ise 1 su bardağı ılık su içersine bir çorba kaşığı bal ve limon suyunu karıştırınız. Sabah aç karına içilmelidir.
__________________
öLürüm yoLuna öLürümde yine boyun eğmem, yakarım dünyayı uğruna ama sana eğiLmem.. öyLe sInIrsIz öyLe Derin öyLe Çok Severim ki KORKARSIN!! Kuruyup çöLe dönsemde Pare Pare oLsamda YENiLMEM!!..
|