80 li yillarda istanbul zincirlikuyu mezarlıgında doğum yaparken vefat eden kadını defnetmişler kadın 24 saat sonra kalkıp evine gitmiş evinin önü düğün yeri gibi kalabalıktı kadına mezardan nasıl çıktıgını sormuslar konusmamam gerektiğini söylediler demişti hatta gazetelerde çıkkmıstı ilkokul 1 e gidiyordum etkilendiğim için hiç unutmadım o olayı....
Bazı avrupa ülkelerinde eskiden ölüyü gömdüklerinde mezar ucuna zil takıp ipin ucunu ölünün eline verirlermiş kalkarsa ipi çeker zil sesi duyulur diye...
Hadislerdede ölen kişi mezarda gidenlerin ayak seslerini duyar ölünün ben ölmüşüm dediğini der vücut fonksiyonları durur fakat beyin bir müddet çalışmaya devam eder...Bazen morg da merhumu yıkarlarken irkildiği yada hareket ettiğini çok duymussunuzdur...Otopsilerde ölüye neşter vurduklarında bazılarının yine irkildiği anlatılır...Tüm bu parcaları birleştirdiginizde aslında öldü dediğimiz kişi bize göre ölü fakat halen duyup düşünebiliyor kısa bir süre için sadece vücut fonksiyonları çalışmıyor defnedilmesi için 24 saat geçmesi lazım...
Tv lerde duyuyoruz adam akşam vefat ediyor sabah defnediyorlar bu çok yanlış...Öldüğünden emin olmak isterseniz organlarını bağışlayın garanti olsun...
|