Büyü ve Davetin Şartları (Davetname'den)
Davet ilminin sekiz şartı:
1.Davet eden kişi hayvani gıda yememeli, bitkisel gıda yemeli, nefsine hakim olmalı, taharetli olmalı ve ibadet etmeldiri
2.Davet eden kişiye yedi şişe gereklidir. Her bir şişede günün müvekkel meleğinin adı, şekli, hatemi, tılsımı, casusu, tercümanı, soru ve cevabı bulunmalıdır.
3.Davetin saati ve buhurları bilinmelidir. Davet eden kişiye yedi sandalye, yedi ocak, yedi yıldız renginde yedi elbise,
yedi hutbe, yedi mendil gerekir. Bu kişi yedi çeşit medh, yedi melek ve yedi ulu cin ismini de bilmelidir.
4.Davet sırasında bulunulması gereken yerler şunlardır: yüksek bir yer veya tepe, yüksek bir köşk, akarsu kenarı, eski çeşme veya eski kuyu yanı. Yirmidört peygamber ve dört halife ismi de davet sırasında yazılmalıdır.
5.Davet sırasında bulunmaması gereken hayvanlar; kedi, köpek, katır, horoz, maymun, yılan ve bunlara benzer canavarlar. Çünkü melek ve cinler bunlardan incinip davete gelmezler. Hatta komşulardan köpek sesi bile işitilmemelidir. Bulunmaması gereken insanlar; fesadlar, namaz kılmayanlar, ve kadınlardır. Bulunmaması gereken silahlar; ok, kılıç, tüfek ve savaş aletleridir. Melekler ve cinler bunun gibi silahlardan korkarlar.
6. Davet eden kişi başka bir şehire giderse bu şehrin müvekkellerini davet ederken gerekli şeyleri yapmalıdır. Bu kişi çeşitli mendil taşımalı ve yedi çeşit azayim bilmelidir. Davet edeceği her şehre girince Ahd-name-i Süleyman'ı okumalı ve buhur yapmalıdır. Çünkü o şehrin müvekkellerini kendine bağlamalı ve dost edinmelidir.
7.Şems her ay yedi burçtan birine gelir. Davet eden kişi o burcun müvekkel meleğini davet etmelidir.
8.Davet eden kişinin Ahd-name-i Süleyman adlı zor bulunan duayı bilmesi şarttır.
Davetler de kullanılan çeşitli maddeler;
misk, zaferan, gül suyu, jenkar, kafur, yağmur suyu (Nisan), hüdhüd kanı, ölü balık kanı, yeşil keler ve yılan zehri, pelenk kanı, insan (avrat) kanı, kara kedi kanı, tilki kanı, tuzlu su, hıyar suyu, keten yağı, kurt ödü, maymun kanı, kara horoz kanı, beyaz güvercin kanı, beyaz soğan suyu, soğan kabuğu, sirke, öd, şeker, laden, masteki, zeytin yağı, yarasa ve fare kanı, kızıl sığır ödü, karga kanı, sığır sidiği, çelik kalem, mısri mürekkep.
|