Alıntı:
Mehmet 0201 Nickli Üyeden Alıntı
Allah hakkında en hayırlısını versin. Ama sana birşey sormak istiyorum. Sen küçük bir çocuğun olsa, markete gittiğinizde senden kendisine bir bıçak almanı isterse, bıçağı alır mısın. Çocuğuna merhamet duyan her birey gibi almazsın. Ne kadar ağlasa da, ne kadar sızlansa da almazsın. Çünkü bilirsin ki bu alacağın bıçak ona zarar verebilir. Şimdi sana soruyorum. Bütün kâinatı yaratan, bilidğimiz herşeyi bize öğreten, yâşamamız için güneşi, ayı, suyu, denizleri, hayvanları, bitkileri, yerçekimini, havayı... Daha milyonlarca sebebi yaratan, bizi yediren içiren, çeşit çeşit nimetlerle besleyen bir zat, sence kullarına zulmeder mi? Sence onların zarar görmesini ister mi. Güneşi, yıldızları bütün kâinatı yaratmaya gücü yeten bir zat, sence kainattın boyutuna göre bire belki bir atom kadar yer kaplayan insana zulmetmek isterse. Karşısı hangi güç durabilir. Yada zulmetmek isterse direk cehennem gibi bir yere gönderse sence kimse hesap sorabilir mi? İşte bütün bunları düşündüğümde hiç bir akıl, Allah'ın merhametini inkar edemez. Hikmetini inkar edemez. Gönderdiği 124000 peygamber bunun bir delilidir ki Allah kullarına çokça merhamet lidir. Ve her yarattığı sebepte büyük bir rahmet gizlidir. Allah her daim bu rahmeti görenlerden eylesin bizi.(Amin)
|
İyi niyetli yazıyorsunuz, çokça zahmet ediyorsunuz. Allah varsa veya yaradan, ahiret de varsa sizin için şahidim. Böyle bir uyarı yaptı diye. Bence yaratıcı varsa kullarına zulüm ediyor evet. Kendi durumum için demiyorum bunu. Benim kafa bir dünya neye inanacağımı ne yapacağımı bilmiyorum aylarca dua ettim zikir çektim bir yol istedim yok. Şimdi akışında gidiyor hayat. Zamanında arkadaş cemiatlarına imamlık yaptım. İmam hatip geçmişimde var. Hayatım hep zorluk benim hatam da çok.ama çoğu benim seçimim değil. Rabbim artık kaldıramıyorum bu yükler ağır. Yok valla yoruldum. Ne ahiret ne günah dinlemezdim intihar çok planladım.2 kızım var onlar için bu hayata tahammül ediyorum oda pamuk ipliği çok gücüm yok.
Kısaca sevgili kardeşim bu yazdıkların hiç ama hiç beni etkilemiyor üzgünüm. İçime teselli olmuyor. Yine de "Allah razı olsun"