Alıntı:
yedi7 Nickli Üyeden Alıntı
boş işler kardeş bunlar. dua ile çözülen böyle durumlar görmedim.arkadaş durumu yine iyi, bekar çocuğu yok.onun yerinde olsam hiçbir şeye canımı sıkmam.
hayat bazıları için şanslıdır.benim gibi borç batağındaki insanlara kimse yardım etmez.hatta kalan arkadaşları dostları da kaybolur gider. arayıp halini bile sormazlar. 5 kuruş talep etmesen bile. kimseyi de suçlayamazsın , herkesin durumu kötüdür. hayata geleceğe insalara umudun kalmaz.öylesine bir hayatın olur, yapacağın hiçbir şey olmaz sessizce ölümü beklersin
|
İman, insanı insan eder. Belki insanı sultan eder. Öyle ise, insanın vazife-i asliyesi, iman ve duadır. Küfür, insanı gayet âciz bir canavar hayvan eder."(1)
Müslüman olduğunu iddaa edenler. Peygamber efendimizin her söylediğini kabul etse, dinlese itaat etse dünyası da kolay olur inşaAllah, ahiretti de. Her sıkıntı ya, her derde bir çare vardır islamiyette kardeşim. Ama herşey sabırla başlar.
Örneğin fakirlikten kurtulmak mı istiyorsun, her gün defa
لَااِلٰهَ اِلاَّالله اَلْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ صَادِقُ الْوَعْدِ اْلاَمِين
"Lâ ilâhe illallâhül melikül hakkul mübîn Muhammedün rasûlüllâhi sâdikul va’dil emîn." çek.
Sıkıntıların mı var.
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim" çek.
Bak bakalım hayatında ne gibi farklılıklar oluyor. Resulullah alemlere rahmet olarak gönderildi. Ümmetini çok severdi.
Resulullah ı dinleyin kardeşim. Her sıkıntıya bir çözüm vardır inşaAllah. Sebepleri yaratan Allah bu duaların hürmetine sana yardımcı olacak sebepleri de isterse yaratır. O merhamelilerin en merhametlisidir.