Havas Okulu - Tekil Mesaj gösterimi - Rune Sembolleri
Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 02.02.17, 02:05
SiLence SiLence isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,466
Etiketlendiği Mesaj: 1587 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Rune Sembolleri

İlk Aett (Gruplar yorumlamalarda yakınlıkları simgelerler.)

Fehu : Sığır

Fonetik eşdeğer: F

Kehanet anlamı: Bolluk, para, sağlık, fiziksel ve finansal gereksinimler, amaçlar, tanıtım, özsaygı, karma.

Majikal kullanım alanları: Para, iş ve tanıtım için ayrıca iş bulmak, amaca ulaşmak ve özgürlük için kullanılır.

Mitolojik bağlantılar: Freyr, Gullveig, Cüceler, Sigurd ve Otter´in altını.

Analiz: Fehu yaşamımızdaki günlük realiteyi, katalizörleri ve uyanmamız gereken yerleri gösterir. Ne düşünürsek düşünelim, tekrarlanan olayların benzerliklerine kendimiz neden oluruz. Evlerimizde aradığımız şeyler, fiziksel gereksinimlerdir, iyi bir ev, iş ve aile gereklidirler ama bunlarda aşırıya kaçmak ve sürekli istemek sizi bir sığıra çevirebilir yani sürekli geviş getirmekten öteye geçemez bir hale gelirsiniz. Büyülü ülkeler güzel ve çekicidirler ama eninde sonunda vatanınıza dönmek zorunda kalırsınız, öyleyse ne olduğunuzu hatırlamalı ve ruhsal gelişmenin ötesinde kendinizi yıkıma uğratmamalısınız. Fehu, ruhsal yolculuğumuz sırasında bulunduğumuz noktada bizi koruyan güçtür, bizi bulunduğumuz fizik gerçeği anlamamıza zorlar. Uyanışları istememiz için doğallığı işaret eder, bunun için ilk adım olasılıklara bir göz atmaktır, sonra da amacı düşünerek maddi kayıpları ölçümleyip, doğru karar verilmelidir. Kısacası Fehu, fizik dünyayı, ruhsal dünya ile dengelemeye kararlıdır.

Uruz : Yaban Öküzü

Fonetik eşdeğer: U

Kehanet anlamı: Kıskançlık, yaşam, içgüdü, yabanlık, seksüalite, bereket, bilinçaltı, ilkel düşünce, irasyonellik, şamanik deneyler, geçiş yolculuk ayini.

Majikal kullanım alanları: Olacağa karşı güç kazanmak, seksüel potansiyeli arttırmak ve avcılık.

Mitolojik bağlantılar: Ullr, Loki, Odin.

Analiz: Simge bizona benzeyen ve bin yıllar öncesinde Avrupa´da yaşayan bir yaban öküzüdür, uzun boynuzlarından antik Kuzey´de içki içilirdi. Neolitik Çağ´da çocukluktan erkekliğe geçiş töreninde bu boynuzlar kullanılırdı. Uruz, Fehu´nun zıddıdır yani Fehu ehli bir çiftlik hayvanı olan sığır, Uruz ise vahşi yaban öküzüdür. Tanrı´nın ve onun temsilcisi olan şamanın kutsal avını simgeler, güncel anlamda Fehu´nun hayatta kalma arzusunu açığa çıkarır, insanın ilahi doğasını gösterirken, majikal sempatinin ve etkinin başlangıcını kontrol eder. Aynı zamanda da, ölümün bir uyanış olduğunu, ölümlü olduğumuzu anımsatarak gösterirken, bu algı yetisinin tüm hayvanlar içinde sadece insanda bulunduğu öğretir. Bu Rune´un enerjisi ham, olgunlaşmamış bir güçtür ve erkeksidir, saf ve ateş elementidir. İlk yaban öküzünü öldüren erkek çocuk, erkekliğe adım attığında, yeni gizemlerin ilk basamağında demektir ve bu aynı zamanda da yaşamın kaynağının ölüm olduğunu anlamak için gerekli olan uyanışı simgelemektedir.

Urisaz : Dev

Fonetik eşdeğer: TH

Kehanet anlamı: Çok çalışma, acılı olay, disiplin, bilgi, odaklanma, iç gözlem.

Majikal kullanım alanları: Konsantrasyon ve meditasyon, iç disiplin, kötü pozisyonları temizlemek.

Mitolojik bağlantılar: Frost Devleri, Loki.

Analiz: Urisaz, engel taşların ilkidir. Engeller her zaman yıkıcı değildirler, onları aşmak için gereken gücü nasıl bulacağımızı öğretirler, devlerle ve ejderlerle boğuşmak için bir mitoloji kahramanı olmamızın şart olmadığını anlarız. Taşın bir diğer boyutu, öğrenmek için katlanmanın şart olduğudur, bu edebi anlamda değildir. Önemli olan içten, özverisel düzeyde katlanmaktır çünkü kader kesin değildir yaşamsal deneyler bize değişimlerin nedenselliklerini ve sonuçlarını gösterirler. Bu bize öncelikle negatif gibi görünürse de, aslında en önemli dersi içermektedir. Devler kötü görünümlerde olabilirler ama gerçekte değişimin, dönüşümün ve yeni bir çağa geçiş için yolun temizlenmesinin göstergesidirler.

Ansuz : Odin

Fonetik eşdeğer: A

Kehanet anlamı: Otorite, liderlik, düşünce ve beden dengesi, yargı, şaman ve öngörü.

Majikal kullanım alanları: Bilgece kararlar, başarı, liderlik gereği, kehanet ve majide yardım.

Mitolojik bağlantılar: Odin

Analiz: Bu Rune, içgüdüselliği, ilkel enerjiyi simgeler ve karakteri Urisaz´daki disiplin ve deney doğrultusundadır. Bu faktörler Odin´in kişiliğinde bütünleşerek aynı zamanda da kabile şamanının tanrısal bilgeliğini sergilerler. Odin´de bir şamandır ve Sleipnir adlı sekiz bacaklı atıyla dünyalar arasında yolculuk eder. Ansuz Rune´un dengesidir, Fehu ile beraber birçok insana yolculuklarında kaldıkları yerden yine yola çıkmaları için yardımcı olur. Dünyevi ve majikal gücü simgelerken, bu güçlerin cazibelerine kapılmamak gerektiğini öğretir. Odin ilk üç Rune´un dersini öğretirken, bilgeliğin yararlarını gösterir ama bilgelik düzeyinin de bir diğer başlangıca geçiş olduğunu vurgular. Gözlem ve perspektif eksiklerini bu Rune tamamlar. Odin dünyanın yükseklerinde oturur, aşağıya bakar ve kararlar verir ama kendisini ve insanlarını yeterince anlayamamıştır, çünkü gerçek bir lider olabilmek için duygusal ilişkilere gereksinimi vardır.

Raido : Yolculuk.

Fonetik eşdeğer: R

Kehanet anlamı: Yolculuk, hac, değişim, kader, arama, gelişim, yaşam dersleri.

Majikal kullanım alanları: Yolcuları korumak, değişimi ve geleni kolay kabullenmek, ilişkileri koparmak.

Mitolojik bağlantılar: Nornlar, Sigurd´un yolculuğu.

Analiz: Raido bireyin yaşam yolculuğudur, aynı zamanda da diğer yollarna iç ve dış ilişkiler anlamındadır. Kuzey mitlerinde bu yollar kaderle ilişkilidirler ve Nornlar düzeni sağlar. Üç kızkardeş olan Nornlar, Yggdrasil´in merkezinde yaşarlar ve suya bakarak tanrıların ve insanların kaderlerini bükerler yani tanrılarüstü bir gücü simgelerler. Bu mitik bilginin anlaşılması, Runik kehanet ve majinin mekaniğini oluşturur. İlişkilerin karmaşık bağları, kaderin iplikleriye örülür, bunu bir örümcek veya balık ağına benzetebilirsiniz. Her fırsat, şans veya raslantı, ağda yeni bir ilişki formunu oluşturur ve yarattığı değişimle sistemdeki herşeyi etkiler. Birçok insan bunu bilinçaltından yaparlar ama uyanış örneğinin başlangıcında bağlarla çevrelendiklerinden olanı farkedemezler. Burası çok önemlidir, olasılığı ve gelecek olanı tanımlamak veya algılamak yerine olayların karşısında hipnotik bir etki altında kalarak katılıp kalmak, bizi Fehu´ya geri götürür yani tekrar başa döneriz. Yapmamız gereken daha kolay yolları aramak ve geçmişteki dersleri anımsamaktır. Dolambaçlı ve çıkmaz yollar bize sona yani ölüme götürür, Raido hep bizimledir, Ansuz´da amaca ulaşmamızı ister, yaşam ve değişim daima sürecektir. Bittiğimiz yerde yeniden başlayacağız ama bu kez daha bir üst düzeyde ve daha yüksek bir bakış noktasında yer alarak... Yolculuk asla sona ermeyecektir.

--------------------

İkinci Aett devam

Sowulo : Güneş

Fonetik eşdeğer: S

Kehanet anlamı: Başarı, olumlu enerji, artış, kudret, aktivite, bereket. sağlık.

Majikal kullanım alanları: Enerji, güç, başarı, sağlık ve verimlilik sağlamak için.

Mitolojik bağlantılar: Sunna.

Analiz: Güneş her inanç türünde kutsaldır, ışığı ve sıcaklığı yaşamı, büyümeyi ve iyilikleri simgeler. Kuzey mitlerinde güneş bir araba ile gökte yol alır, ardından dev bir kurt onu kovalar, sonunda yutulur "Ragnarok". Tüm Indo-Avrupa Pagan inançlarında aşagı yukarı tanımlama böyledir. Çeşitli şekillerde güneş, yaşamı, bereketi, erkeksi çekim ve cazibeyi simgeler, buna karşın Kuzey mitlerinde arabayı bir kız sürer. Swastika "Gamalı Haç" veya güneş simgeleri Neolitik Çağ´dan beri vardırlar ve daima hareket ve enerji olarak tanımlanırlar. İkinci Aett´in sonunda, Wunjo´da olduğu gibi başarı, zafer, onur sunulur. Ama bu huzur Valhalla´nın istirahatı gibi değildir, aktif bir semboldur. Aett´in sonuna başarıyla geldiğimizde, sonuç pozitiftir, uyanış tüm ve eksizsizdir, değişim ve evrensel doğadaki misafirlik öğrenilmiştir. Yolcu güneşin sıcaklığı ve ışığı altında dinlenebilir, daha sonra ihtiyaç duyacağı enerjiyi özümler. Ama sonuçta yolculuğa devam etmek için güneşin güvenliliğinden ayrılmak gerekecektir.

Üçüncü Aett

Teiwaz: Tanrı Tyr

Fonetik eşdeğer: T

Kehanet anlamı: Görev, disiplin, sorumluluk, kendini kurban etme, anlaşmazlık, yara alma, fiziksellik, savaş yolu.

Majikal kullanım alanları: Korunma, zafer, kuvvet, bir yaranın iyileşmesi için.

Mitolojik bağlantılar: Tyr, Fenris Wolf ve Odin´in sıkıntıları

Analiz: İkinci Aett´in başlangıcında Hagalaz´ın yıkıcı temizliği gibi, Üçüncü Aett´te kayıpla başlar. Oysa tanrılara yeterince kurban verilmiş, alkışlar sunulmuş ama gelişim için gereken hayatiyet kazanılamamıştır. Teiwaz, gönüllü kurbandır veya olmaktır, birey kendisini neden ve niçin verdiğini iyi bilir. Tyr´ın kurbanı bir görev yapma veya etik bir sorumluluk bilincinde değildir. Tyr bilinen en eski Kuzey tanrılarındandır, Bronz Çağı´ndan beri bilinir, hatta Odin´in kökeni olduğuna inanılır. Tyre Rune´u tanrılarla ilişkinin ve bileşimin düzeyini belirler; güç, cesaret, kahramanlık, görev ve sorumlulukla bütünleşir. Yani bunları ister. Ama aynı zamanda da, kalbi kırık tanrıların gizemini de simgeler. Urisaz´da olduğu gibi, Teiwaz´ın acısı gücün iyi kullanılmamasından veya disipline edilememesinden kaynaklanır. Amaç ve derin anlam daha bilinçli olmaktır. Uruz, karşılaştırır ve sınırlar, Teiwaz´ın ve Hagalaz´ın dersleri ise doğrudan öğretmektir. Bu yol savaşçının bilgilenme yoludur.

__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147