son derece katılıyorum size elbette edep ve niyet ilk başta gelir, sorma amacım namaz sonrası okurken dümdüz değil de elimizi açarak mı göğe kaldırarak mı dizlere koyarak mı okusak gibisindendi. nasıl dua ederken elimizi açarız bunun kuralı bu şekildedir. dümdüz de okunmuyor neticede. en güzeli tespihle okumak gibi sanki bana öyle geliyor.. doğru olanı güzel olanı yapmak istediğimden sordum Allah razı olsun, namazda da kuran okurken de esneme istem dışı oluyor maalesef bazen önüne geçemiyoruz. iş yoğunluğu yorgunluk vs. bunlar da etken tabi. kısacası her şeyi dört dörtlük yapamıyoruz Allah affetsin..
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
namazda yapilmasi gereken farzlari uygulamak şarttir,sünnet olanlari yapmakta cok makbul olur,namazin feyzi ve sevabini artirir,tabi Allah senin kalbine bakar ama usulede uymak gerekir,mesela namazda esnemek orani burani oynamak namazin sahihligine halel getirir,mahkemede hakimin karsisinda esnersen orani burani oynarsan hakim seni salindan atar,unutmamak gerekir ji Allahin huzurunda cik daha edepli olmak gerekir..
salavat getirirken elini kalbine koymak daha guzel olur,ellerini dua eder gibi acsanda bir mahzuru veya eksikligi olmaz
|