Alıntı:
BirFani Nickli Üyeden Alıntı
Korona sonrası tat ve koku kaybının giderilmesi için ne yapılabilir.
|
Bende corona geçirmiş biri olarak ( ki geçireli 10 ay oldu) sizin gibi kokuyu tamamen kaybetmiştim...
Benimki koku duyum şu yöntemle geri geldi bir parça tereyağı kalorifer üstüne koyup erittim ( ocakta değil ) ...siz hava sıcak tereyağı güneşe sıcağa koyarak da eritebilirsiniz...
Eriyen yağa kulak çubuğunu batırıyor o çubuk ile burnunuzun içini iyice yağlıyorsunuz...biz bir hafta kadar kullandık benimki bir haftaya geri geldi çocuklarınki 3 güne ki koku alamayınca dolayısı ile tat da sıfırdı...
Ne ilginçmiş burun koku almayınca tad tamamen kayboluyormuş...inanın çamaşır suyunu verseler su diye içerdim..deoları parfümleri sıkıyor burnuma tutuyordum koku sıfırdı hiiiiç alamıyordum bu yöntem ile koku geri geldi...
10 ay sonra bugün ise tad ve koku var ama sanki nefes hala tam alamıyor gibi hissediyorum..sanki eskiden çok daha fazla oksijen alıyordum ama şimdi sanki oksijeni daha az alıyorum gibi geliyor bana.....ama bunun koku ve tad ile ilgisi yok...
Ayrıca o dönem hemen hastalık sonunda bizim saçımızda çok döküldü ama ne dökülme neyse ki o dökülenler geri geldi...
Zor bi hastalıktı tekrarından Allah korusun ..ne diyelim bunada şükür diyelim...Allaha emanet