Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
dün bir konuya yazdigim cevabin aynisini burayada yazayim....
kenevir diye bir bitki vardir bu bitkiden esrarda elde edilir kullanilirsa insani perisan eder,şifa olacak ilacta yapilir hastalarin derdine dermanda olur.bu durumda kenevir cok kotu bitkidir cok zararlidir zehirlidir mi diyelim,yoksa cok faydali cok iyi bitkidir mi diyelim yoksa kullanimina gore zararlidir yada faydalidir mi diyelim...havas ilmide oyle kullanilan yere gore dertlere devadir hayir dir,kötü islerde kullanilirsa hayirsizdir şerdir...havas ilmi kotudur yada iyidir demek icin bu degerlendirmeyi yapmak gerekir...
.
|
İmas bu örnek bu konuya gitmez. İyi niyetle büyü yapılır mı diye sorayım daha iyi anlaşılması için konunun. İmas ben diyorum ki İslam'da bulunmayan sahih hiç bir kaynakta geçmeyen evliyaullaha ait de olmayan yahudi kabalasından sümerden şuradan buradan bize ulaşmış, kişileri Allah'ın kitabı Rasûlallah efendimizin sünneti dışında çarelere yönlendiren bir durum var diyorum. Allah'ın kitabı Rasûlallahın sünneti kuran ve sünnete uygun tedavi bize yeter diyorum. Allah'ın ayetlerinin yazıldığı sünnette geçen duaların yazıldığı muskalara cevaz veren ulemamız var. Ama bu vefk ve tılsım işlerine hadim huddem işlerine cevaz veren yok. Abiciğim delil de getiremesler. Kıyıda köşede kalmış havas adı altında yazılmış kitaplarda evliyaya isnad edilen şeyleri gözünün önüne getir. Hatırına getir. Neden bir âlim bir evliya Allahu Zülcelalin mübarek ve mukaddes isimlerini bir şeye yadırsın. Onu Leşe dönüşüp kokacak bir balığın içine koydurup sonra Allah'a sığınırım bir mescidin eşiğine gömdürsün. Yok mu böyle uygulamalar. O kitaplarda bu benzeri çok uygulama var imas. Şeytanın hilesi bunlar. Evliyaullahın ne işi var bu işlerle. Lütfen düşün. Bu dünyanın tekrarı yok. Kuran ve sünnet dışı tedavilerle çare bulanda yok. Bu şekil onlarca danışanım vardır. Onlarca insanla karşılaşmışımdır. Daha beter hale geliyorlar. O vefk ve tılsımlarla gelenler de bedene yerleşiyorlar. Ben Allah için seni ikaz ediyorum. Sen aklı selim düşünebilen bazen harika cevaplarda veren bir insansın. Düşün imas.
---------- Post added 02.09.21 at 17:39 ----------
İşte bu dediğim şekilde uygulamaların bulunduğu bir kitapta geçen evliyaya isnad edilen o vefke o uygulamaya işleme ne kadar itimad edebiliriz?