Alıntı:
Hanbey Nickli Üyeden Alıntı
Bunlar benim uzun süredir yaptığım araştırmalar sonucu vardığım delikli isbatlı bilgilerdir. Orada da bazı kaynaklar zikrettim imas bey. Şeyh Abdullah dehlevi hazretlerinin dediği gibi havasül kuran vardır biz onu kabul ederiz. Vefk tılsım işleri ise ekserisi büyü neviinden şeylerdir ve kabul etmeyiz. Hem akıl var mantık var. Ne sahih sünnette ne sahih alimlere isnad edilen havas adı altında yazılan kimin yazdığı belli olmayan kitaplar değil ulemamız tarafından kabul gören kitaplardan bir tane örnek gösterilemez. Bu oyun büyük bir oyun imas. Osmanlı da bazı Salih kimseler de bu tür oyunlara düşmüşler. Aç fetvaları incele. Büyük risk var. Allah'ın ayetleri kuranı mubin Rasûlallah efendimizin ve Şanlı Sünneti seniyye yolunu takip eden evliyaullahın hizb ve duaları tedavi için yeter de artar bile. Aklı olan kimseler gerçekten bu vefk tılsım azimet davet işlerinden uzak dururlar. Bak mesela burada geçmişte bir çok paylaşım yapmış sonra vefat etmiş insanlar var. Baktığım da bu insanlar kötülük için değil sözde insanlara yardım amacıyla havas adı altında bazı uygulamalar paylaşmışlar ama çoğu gerçekten sihir neviinden şeyler. Ve o kimselerin gelip o mesajları silme ve Tevbe etme imkanları yok. Ölmeden önce Tevbe etmişlerse bilmem. Bak sen de bilirsin havas kitaplarında ilk girişte çok aldatıcı bir dil kullanırlar. İşte bu ilim şöyle takva gerektirir şöyle temizlik gerektirir derken sonra bir anda birisini helak etmek istersen birisine cin musallat etmek istersen şu sufli işi yapmak istersen diye cümleler kullanırlar. İmas bu dünyanın tekrarı yok. Ve seni çok iyi tanıyorum. Sen akıllı bir adamsın.
|
dün bir konuya yazdigim cevabin aynisini burayada yazayim....
kenevir diye bir bitki vardir bu bitkiden esrarda elde edilir kullanilirsa insani perisan eder,şifa olacak ilacta yapilir hastalarin derdine dermanda olur.bu durumda kenevir cok kotu bitkidir cok zararlidir zehirlidir mi diyelim,yoksa cok faydali cok iyi bitkidir mi diyelim yoksa kullanimina gore zararlidir yada faydalidir mi diyelim...havas ilmide oyle kullanilan yere gore dertlere devadir hayir dir,kötü islerde kullanilirsa hayirsizdir şerdir...havas ilmi kotudur yada iyidir demek icin bu degerlendirmeyi yapmak gerekir...
.