Alıntı:
rahmetnur Nickli Üyeden Alıntı
sanırım bilgi eksikliğiniz var tamamını okumamışım. gömme yakma büyü işlemleri demişsiniz.. hayır ayın burcu ve elementleri var burçlarında keza öyle ay hangi burçtaysa yada vefki hazırladığının elementi neyse işlem ona göre yapılır element hava ise rüzgara asılır su ise akarsuya bırakılır ateş ise yakılır toprak ise gömülür. erzurumlu ibrahim hakkı hz ve bir çok veli bunlardan bahseder. önünüze çıkan her şeye büyü demekten vazgeçin artık! insanlar Allah dilemedikçe dileyemez bağlıyorum desede olur yarabbi bu ayetler hürmetine bağla da diyebilir. oradaki bağlıyorum demek kesin oldu manasında olumlama kabilindendir. ben kimseyi tanımıyorum ol dediğinde bir işi oldursun. biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim kardeşim
|
Marifetnamede astronimiden bahseder astrolojiden değil. Şu hadisi duydun mu peki sen; kim yıldızlarla ilgili bir ilim İktibas etmişse Sihirden bir şube İktibas etmiştir. Ebu Davud da geçen hadisi şerif. Yıldızlardan ibret için yön bulma için coğrafi ve astronomik anlamda istifade etmek caiz senin şu saydığın şekilde istifade etmek ise sihirden bir şubedir. Marifetnamede Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri senin dediğinden değil benim dediğimden bahseder. Bilmeden savunup kendine zarar verme.
---------- Post added 02.09.21 at 12:46 ----------
Alıntı:
rahmetnur Nickli Üyeden Alıntı
bu sihir mi ? neuzubillah hiç bir şey sihir büyü yapmaya sebep olamaz. ben Allahu tealadan istediğin herşeyin dua olduğunu Şeytandan istediğin şeylerin büyü olduğunu biliorum. burada da ayet var ve niyeti Allaha ediyorsun diye düşündüm.
hatta cübbeli hocanın dergisinde 11 ismi azam var orda bir maddede zalimin delirmesi için yazılıp köpeğe içir diye bir madde var Allahımızın isimleri bu da mı büyü?
|
Eğer böyle bir şey varsa inan o da kuvvetle sihirdir. Allah'ın ismi şeriflerini yazacaksın Şafii mezhebinde Nevis kabul edilen köpeğe yedireceksin. Bu şekilde Allah'a sığınırım Allah'ın ismine saygısızlık yapar insan ve şeytan bu yüzden o insana yardıma eder. Bundan Allah'a sığınırım. Cübbeli hoca bazen bilmeden büyük hatalar yapıyor işte.