Alıntı:
ferhat123 Nickli Üyeden Alıntı
tevbe süresi son 2 ayeti bende 1 aydır sabah akşam 7 şer başladım, ezberledim sonunda. 1 aydır sorunlarım aynı ama içimde sanki bir özgüven ve soğukkanlılık başladı... daha az kafaya takıyor gibiyim.
ben kendime kızıyorum, hadisten ayrıldım çünkü efendimiz ya soyu, ya malı, ya güzelliği, ya dini için seçin, ama siz dini güzel olanı seçin demiş... efendimizin hadisleri allahtan bir ilhamken bunları kriter olarak görmedik, sonunda kendi nefsimize hayatımıza zulm etmiş olduk.. seçimler insanın hayatını ya rezil ya vezir eder. biz baktıkmı bu hadise yok, fırına gittik ekmek lazımdı simit hamuru almışız... hakaret için değil kendimle hesaplaşınca bundan başka yorumlar getiremiyorum aklıma.
herşey sınav... ben evliya değilim, elimde mum yok ki yanmayan mumuda ben yakayım. yani benim de duam bi noktaya kadar. allah nasip ederse olur.. hz nuh bile eşini gemiye alamadı..
|
Evet kardesim bende sogukkanli ve nötr oldum, bu beni daha guclendirdi sanki. Tercih durumundaki "ekmek-simit" aynen oyle yaptik. Kendi sucumu bulup onarmaya calisiyorum, hataydi imtihandi diyorum fakat teslimiyetciyiz , nikahlanacagimiz kisi degismez, hayatimiza girip sivri tarafimizi torpulediler belki, belkide eksik kismi tamamladilar. Bir genclik kaybetsekde bir nefs imtihani kazandik belkide. Ne diyelim.. dedigim gibi kalpleri sekillendiren Rabbim imtihanim azalirken duasini ettirdi bana ve kalbi sekillenmeye basladi. Yani imtihan varsa duasida edilemiyor, kaldiki hadisi uygulayamazdik belki , haa kuvvetli imanla farkli olabilirdi ama dediginiz gibi evliya degiliz..
Dua edebiliyorsak umut vardir. Ama ben umudu kisilere baglamiyorum artik. Dua edebildikten sonra nötr, ozguven, kendi ozelestirim hepsi degisti, okul okuyorum bi dunya kurs aldim.. vs.. bu yastan sonra dunyevi ve uhrevi bakis acim cok degisti.. kaderimizin cabaya bagli kilinmasi olayini cozmusumdur belki.. Rabbim dualari kabul edilenlerden ve neticesinde mutlu olup iki dunya imtihanini kazananlardan eylesin..