@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
bu konuda birkaç detayda ben yazmak isterim .....
aslında söyledigin YARADILIŞ mantıgının dışına çıkmak oluyor........
ateistlerr genelde bu taraftan tutunmak ister ;) tabi bir bilene rast gelene kadar
..... nasıl yani dersen cevaplar yine KURANI kerimde
mesela;
--İnsan, kendisinin başı boş bırakılacağını mı sanır?...... insan suresi
--Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!.... bakara suresinden
----Allah insana kaldıramayacağı yükü yüklemez. (bakara 2/286)
gibi birçok ayette ASLA başıboş bırakılmadıgını, sınandıgını bunun için çaba sarfetmen gerektigini göreceksin ....
yine KURANDA birçok kıssa anlatılır ....kimi peygamber oglu ile kimisi karısı ile kimisi babası ile kimisi komple HALKI ile hatta habil kabil kıssası kardeş kardeş arasında geçer ve imtihan edilişleri anlatılır ........DİKKAT!! ne tepki verdiklerini nasıl kurtulduklarını İDRAK etmek gerekir!!!! ......KURANI normal kitapla karıştırmamak gerekir
ben neden intihar etmeyeyim diyen birisi ALLAHA şunları demiş olmaz mı HAŞA
?
en basitinden ''ben oynamıyorum, ben bunu begenmedim sevmedim'' HAŞAAA!!
yada......bi kader yazmışsınız ama olmamış ... HAŞAAA!!!
biraz ileri giden için BEN BÖYLE İŞİN..... HAŞAAA!!!
ENBİYA 16 ;Biz yeri, göğü ve arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık.
genel itibari ile incelendiginde DÜNYANIN İMTİHAN yeri oldugu mantıgından çıkmaman gerekir ki ALLAH açık KAPI bırakmamış YANİ BAHANEN yok aslında ....
konu uzun ama şöyle tamamlayalım
AHKAF 15; .....“Bana ve anne babama verdiğin nimetlere şükretmemi, senin razı olacağın salih amel işlememi bana ilham et. Neslimi de salih kimseler yap. Şüphesiz ben sana döndüm. Muhakkak ki ben sana teslim olanlardanım.”