Alıntı:
Emine123 Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi bence rizayet nefse zulumdur Allah bi cok nimet vermiş insanlar yesin diye sofraya oturuyorsun hersey var ve aç kalkiyorsa bence bununda gunahi vardir yanlis degilsem rizayetii diş etkenler cikarip insanlara sundu islama kadar girdi rizayet nefse zulumdur peygamber doneminden ornek verecek olursak o donemde yokluk vardi yoktu şimdi var benim canim çekecek ve rizayetliyim olmaz diyip nefsime zulmetmek ne kadar doğru nimetleri Allah insanlara yolladi faydalansin diye ben kuranda rizayet diye bisiye denk gelmedim hic sogan ve sarmisaktan pehriz edeni duydum oda onlarin gerekli sebepleri vardi bence rizayet vs nefse zulumdur
|
sehveti artiran,nefsi korlestiren seyleri yememek nefse zulummudur?nefse hediye midir?, bu anlayisa gore degisir,hele bir amaca yonelikse bu dahada degisir,yani tasavvuf ehli riyazat yapti diye gunahkar mi oldular? kuranda riyazata denk gelseydin kuran kutsal kitap olmaktan cikar ya hikaye kitabi olurdu,yada 6 milyon sayfa olurdu,hepimiz konusurken sanki tum hayatimizi kurana ve sunnete adamiş harfi harfine uyan onun dediklerinin disina cikmayan insanlar gibi konusuyoruz ama obur tarafa donunce hersey cok farkli oluyor, kurandan sunnetten ahkam kesen kisilere bakiyorum hz Peygamber bazen 3 hurmayla gunu gecirirdi,o ahkam kesenlerden hic birinin 3 hurmayla gunu gecirdigini gormuyorum..