Alıntı:
Ademm Nickli Üyeden Alıntı
Zikir çekme adab-ı elbette olmalı ki bize öğretilende edebe oturup abdestli şekilde çekmek tarikatte de bu usul var vird çektigimizde böyle yaparız şöyle bi hatırlatma yapayım hocamız diyor ki abdestli ve hareketsiz ancak zikir çekilsin derken aslında eleştirdiği ve hata dediği şeyi kendi sözüyle başkalarına yapılmasını söylüyor şimdi ben yolda yürürken içimden ALLAH ALLAH ALLAH diyemem mi bana faydadan çok zararı varsa zikri bırakırım şeytanın vesvesesiyle de bu zikirden uzaklaşmış olmuyor muyum hocanın aslında eleştirdiği görüşü başka sözünde insanlara doğru budur diyor kendisiyle de çelişiyor aslında oyle değil mi yoksa ben mi yanlış anladım. ALLAH c.c en doğrusunu bilir bizleri doğru yoluna iletsin vede o yoldan ayırmasın İNŞAALLAH ...
---------- Post added 22.07.21 at 15:12 ----------
Elbette kefekkur etmekte esasen zikirdir zaten zikrin manası anmaktir
|
adamin bir kac kelimesi ile iyi yada kotu veya dogru yada yanlis diye elestirmek yanilgiya dusmektir,alin adamin bir kitabini okuyun,segirmeler konusunda yazdiklarimi,sağ devri,sol devri hakkinda yazdiklarini ondan sonra kişi ve fikirleri hakkinda karara varmak cok daha dogru olur