Alıntı:
twennywann Nickli Üyeden Alıntı
Allah razi olsun kardesim ben oraya bir 15 dakika oldu bakali fakat Sembollerin manevi anlamlarini bulamadim hicbiryerde.
Saniyorum 7 Muvekkel isimlerini temsil ediyor bazi semboller.
Daha derinlemesine bilgi ariyorum Allah'in izniyle ; faideleri vesaire.
Ayni zamanda Ismi A'zam Hayr Hatemi deniyormus diye duyduk.
Sembollerin her birinin anlami, manasi , temsili , etkisi , tesiri gibi bir detay ariyorum insallah.
|
bir rufai pirinin soylediklerinden kopyaladim tum aciklamalar var....hani 7 MÜHÜR VARDIR YA eski kutsal kitaplarda ve zamanın sonunu anlatan filmlerde..sizce MÜHÜR ve MÜHÜRÜ KIRMAK nedir? 7 MÜHÜR VE RENKLERİ VE ŞEKİLLERİ NEDİR ?
hafta 7 gündür..insan da 7 renkli enerji düğüm mührü vardır..7 kollu şamdan-7 başlı nefs ejderhası hep budur
..7 ana yaratıcı zat esması, 7 uyur ve kıtmir bu denen elbisesi bekçisidir........ışık prizmasından 7 renk gökkuşağı renki yansır... bir su damlası suya düşünce 7 daireyle açılıp,7 safhada içeri başladığı noktaya dönermiş..ayet derki, herşey 7 kat gök ile 7 kat yer arasında EMİRLE İNER ÇIKAR...yani 7 kandilli süreyya'ya dek herşey 7 li dir..YEDULLAH =ALLAH IN ELİ DEMEKTİR..YED ALLAH DIR.. 7,70,700 demek kadim devirlerde süresi ev sayısı belli olmayanlara semboldür.RUFAİ GÜLÜ MANASI
İkinci tertìb ve nişanımız olan mihr-i gül Marifì tarikında bende olup dervişanların gerek şerbetler ve gerek biatlar ve gerek şükür ve gerek ünâs ve gerek hizmet ve gerek müfred olan fi'l-cümlesine eger istegi olup dervìş oldıgımıza başımızda zahiren bir alâmet-i damga tarikımıza bir nişan isteriz deyene bir mihr-i gül virilüp takıla cümlesi bir suret üzere olup biline bir sail sual eylese El-cevab ya dervìş tarikımızın nişan-ı damga-i mehridir. İsmine gül dirler ve neye işaretdir dersen, ortasındaki dairede on iki tığ on iki İmam-ı mah-ı münìr efendilerimize işaretdir. Ve etrafının yazısı f, c, ş, s, z, h, z, okunur.
Ve bu okunan esmanın her bir hurufı dahi esmadır. ...
Yedi harf yedi esma ve kevakib-i seba üzeredir. Ya dervìş evvelki işareti ve huruf esması beyan olunan işareti budır...
Ve hurufı f ve esması Ferdun. İkinci işareti ... ve hurufı c, esması Cabbarun, üçünci esması işareti ... hurufı ş ve esması Şekurun. Dördünci işaret ... ve hurufı s esması Sabitun. Beşinci işareti ... ve hurufı z ve esması Zahirun. Altıncı işareti ... hurufı h ve esması Habìrun. Yedinci işareti ... ve hurufı z esması Zekiyyun. Ve bu dahı ya dervìş Kuran-ı azìmü'ş-şan yedi harf üzere nazil olmuşdur didin didi. Bizim başımız Kuran-ı azìmü'ş-şan bagludır.
Başımızda gül gibi taşırız. Eger dersen ya derviş kiminiz iç fesinizde gezleyüp ve kiminiz aşikâr idüp başınızda taşırsınız.
Neçündür dersen sırr-ı Kuran Fatiha-i şerìf'de tekmìl olup f, c, ş, s, z, h, z,
bu yedi huruf Fatiha'da aşikâr olmayup gizli olup erbabına aşikâr oldugı için kimimiz aşikâre ve kimimiz gizleyüp taşırız."""
şeklindeki alıntıladığımız metinde; Ma'rifî gülünün üzerinde 12 tığ bulunduğu, bu tığların her birinin 12 imamın birini temsil ettiği,
tığların etrafında f ( ف ), c ( ج ), ؛ ( ش ), s ( ث ), z ( ظ ), h ( خ ), z ( ز ) harflerinin sıralandığı, bu harflerin de sırasıyla f (Ferdun), c (Cabbârun), ؛ (ھekûrun),
s, (Sabitun), z (Zahirun), h (Habىrun), z (Zekiyyun)dur.
Seyyid Ali Sabit erRifai-Marifi
-Kisve,I Marifi eserinden-...Seyyid Ali Sabit erRifai-Marifi Hz.-(Kisve,i Marifi) eserinde şöyle tarif eder;
Rifaî dervişlerinin tarikat taçlarının tam üstüne, yani kubbe kısmına dikilen ve çuha üstüne işlenen nişandır.
İkinci tertìb ve nişanımız olan mihr-i gül Marifì tarikında bende olup dervişanların gerek şerbetler ve gerek biatlar ve gerek şükür ve gerek ünâs ve gerek hizmet ve gerek müfred olan fi'l-cümlesine eger istegi olup dervìş oldıgımıza başımızda zahiren bir alâmet-i damga tarikımıza bir nişan isteriz deyene bir mihr-i gül virilüp takıla cümlesi bir suret üzere olup biline..
Kaynak; Seyyid Ali Sabit erRifai-Marifi Hz.-Kisve,i Marifi-